Klassisk spaghetti med kødsauce.. Til tacos. Sjovt, mærkeligt men ikke desto mindre smagfuldt.
Denne opskrift er er klassisk og simpel opskrift på en spaghetti blognese, men resterne anvendes blot til at fylde i tacos. Det virker. Ligemeget om det er kød, kylling, vegetar eller med kødboller så burde den helt klart afprøves.
Så server den som normalt den ene dag og resterne fyldes dagen derpå i taco med mejs kidney bønner samt gurcemole og lidt creamfreis.
Egnet til 4 personer
Til resten skal der anvendes:
500 g hakkekød- okse/lam eller kalve/kylling kan også bruges
500 g (fuldkorn) spaghetti
2 finthakket løg
3 presset hvidløg
1 fintsnittet peberfrugt
1 finthakket gulerod
2fintsnittet bladselleristave
1 spsk olie
1 finthakket gulerod
2fintsnittet bladselleristave
1 spsk olie
2 dl kogende vand med en bouillon terning opløst
1 dåse flåede tomater på dåse- gerne med smag
Halv dåse dåse tomatpuré
1 tsk tørrer basilikum
1 tsk tørret oregano
1 tsk gerne frisk timian, men tørret er også fint
Salt, chiliflager og peber, efter smagRevet parmesan
1 tsk tørrer basilikum
1 tsk tørret oregano
1 tsk gerne frisk timian, men tørret er også fint
Salt, chiliflager og peber, efter smagRevet parmesan
Friskhakket basilikum
-
En dyp gryde opvarmes med olie og heri svitses løget.Tilsæt kødet og brun det ved kraftig varme under omrøring. Tilsæt salt, peber og chiliflager. Herefter kommes grønsagerne i og svitses. Omkring to min efter hældes tomater og tomatpuré i gryden og krydderierne tilsættes.
Tilføj 2 dl vand med bouillon og lad retten simre i en time med låg eller indtil saucen er reduceret.
Jo længere en kødsauce simre desto dybere smag opnåes der. Kog spaghettien som anført på posen.
Bland spaghetti med kødsaucen og pynt med friskrevet parmesan samt evt frisk basilikum.
Dagen derpå:
Resterne af spaghetti
Resterne af kødsaucen
1 dåse kidney bønner i chilisauce
Guacamole - opskrift på bloggen
Fintsnittet og hakket løg
1 dåse kidney bønner i chilisauce
Guacamole - opskrift på bloggen
Fintsnittet og hakket løg
Salt, chiliflager og peber efter smag
8 tacoskaller
Creamfreis light
1 dl stærk salsa - krydret
Snittet icebergsalat
200 g cocktailtomater
200 g majskerner fra dåse
½ hakket agurk
8 tacoskaller
Creamfreis light
1 dl stærk salsa - krydret
Snittet icebergsalat
200 g cocktailtomater
200 g majskerner fra dåse
½ hakket agurk
Ost- efter smag og valg
Friskhakket koriander
-Spaghettien klippes/skæres i små stykker. Kom spaghetti, kødsauce og chilibønner i en gryde. Bring bønnesaucen i kog under omrøring. Smag evt. til med salt, chiliflager og peber.
Hvis din spaghetti iforvejen er blandet med kødsaucen, da kan du komme saksen ned og bare klippe den mens den er i en skål og derefter opvarme chilibønnerne og vende den klippede spaghetti bolognese ned i.
-Spaghettien klippes/skæres i små stykker. Kom spaghetti, kødsauce og chilibønner i en gryde. Bring bønnesaucen i kog under omrøring. Smag evt. til med salt, chiliflager og peber.
Hvis din spaghetti iforvejen er blandet med kødsaucen, da kan du komme saksen ned og bare klippe den mens den er i en skål og derefter opvarme chilibønnerne og vende den klippede spaghetti bolognese ned i.
Samme metode kan også anvendes til wraps eller som pitabrøds fyld. Sjov og anderledes men ikke desto mindre smagfuldt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar