Bønne gryde/ kødfri chili con carne
En hurtig, mættende og smagfuld ret. Den kan serveres med ris, tacos, fladbrød eller endda pasta til. Dertil en skål frisk guacamole, salsa, og salat. Alle disse opskrifter, kan findes på bloggen.
Egnet til 4 personer
Til retten skal der anvendes:
3 forskellige dåse bønner- drænes og skylles
2 dåser hakkede tomater
2 finthakket løg
2 presset hvidløg
2 revet gulerødder
1 squash revet
1 rød peberfrugt hakkede ganske småt
1 spsk olie
2 -3 tsk spidskommen
2-3 tsk stødtkoriander
Salt, peber og chili flager efter smag- start med 2 og smag til undervejes
2 tsk timian (frisk eller tørret)
2 tsk oregano
2 tsk røget paprika
1/2 tsk kanel
Fintsnittet rødløg eller forårsløg til pynt- samt friskhakket koriander
-
I en dyp gryde opvarmes olie og heri steges løg i ca 4-5 minutter, eller indtil brunet. Hertil tilsættes hvidløg og kort efter tilføjes de hakkede tomater, grøntsagerne samt bønnerne. Tilføj krydderierne og bland det hele grundigt.
Lad retten simre ved middel varme, under omrøring (hver 5 minutter) i ca 30-35 minutter.
Når chili har simret, smages krydderierne til.
Sluk for blusset og tilsæt friskhakket koriander.
Serveres, med en klat græsk yoghurt/creme fraiche og frisksnittet løg.
Retten smages også virkelig godt med tilsat ost.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar