lørdag den 14. februar 2015

Sabzis spinatboller



Lækre bløde boller. Spinaten har ikke en fremtoende smag, så man kan lege med krydderierne evt tilsætte kerner eller mandler. Genial til frokost, tilbehør til maden og endda som morgenmad.

Portion mæssigt : kommer an på hvor store man former dem, men ellers kan man få 10-12 madboller ud af denne mængde.

Kan endda fryses ned til senere 

Til spinatbollerne skal der anvendes:

50 g. gær
5 dl lun vand
ca. 200 g frisk spinat (frosne kan også anvendes)
100 g grahamsmel
600 g hvedemel til dejen og ekstra undervejes, til dejen slipper og ikke bliver klisteret men smidig (ca 100g)
2 dl yoghurt nat (laktosefri kan også anvendes)
3 tsk salt
2 tsk sukker
Mælk til pensling.

-

Gæren røres ud i lunkent vand. Bruges der frisk spinat, skylles denne  og hakkes derefter fint. En blender kan med fordel anvendes. Når jeg bruger frossen, er det hakket i spinat som koges i en kasserolle til al vandet er opløst. Tilsæt tørret hvidløg (kan undlades) for ekstra smag samt to tsk salt. Afkøl herefter, helt.
Vandblandingen, grahamsmel, yoghurt, spinat, salt og sukker kommes i en skål og æltes godt og grundigt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen i ca ti min. Til smidig, fast, blød men ikke for våd. Nu skal dejen hæve i 30 min i et lunt/varmt sted. Feks under en radiator. Når dejen er hævet, deles den i 12 stykker, som formes til flade boller og sættes på 2 bageplader.
Lad dem efterhæve tildækket igen i 30 min. Ovnen opvarmes til 200 grader og bollerne pensles med mælk og bages i ca. 20 min.

Nydes til enhver lejlighed og valg af krydderier/krydderurter, er efter eget valg.
Kun fantasien sætter grænser. 

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar