torsdag den 21. maj 2015

Chana ghost/ kød i sauce med gule ærter

Chana ghost/ kød med guleærter (eller gule linser som de kendes som i Pakistan og omegn)

Retten er egnet til 4

Til retten skal der anvendes:

1 kg lammekød

2 dl skyllede gule ærter

En normal masala laves af:
-
1 dl oliven olie

2 finthakket løg

1 ½ finthakket tomat (eller 1 spsk tomatpure) 

3 fed presset hvidløg

1 spsk fintrevet ingefær

½ tsk gurkemeje

2 tsk Stødt spidskommen

2 tsk Stødt koriander

1/2 tsk stødt garam masala 

Salt og chilipulver efter smag

Afslutningsvis, Frisk koriander samt friskhakket chili - chili kan undlades
-

I en dyp gryde opvarmes olie. Løgene kommes i. Efter de har fået lidt farve, tilsættes tomat, presset hvidløg, ingefær, gurkemeje samt salt og chilipulver. Der tilsættes endvidere 1 glas vand og indholdet for lov til at koge lidt. Når vandet er kogt og masalaen er blevet gylden, tilsættes kød stykkerne samt vand til det dækker. Dette for lov til at simre på middel varme i ca 45 min.

Når vandet er kogt ud efter den afgivet tid (ophøj evt blisset og kog resterende vand ud) reduceres blusset til jævn og kødet tilsættes spidskommen samt stødt koriander og brunes/svitses, indtil olien separeres fra retten. 

Sætter kødet sig for meget til grydebunden, kan der tilføjes med lidt vand, indtil olien er separeret og kødet gyldent.

Derefter tilsættes de rensede guleærter samt vand (kun lige til det dækker linserne). Tilsæt stødt garam masala. 

Varmen refuseres til det laveste punkt og der dækkes med låg, så retten kan simre stille. Smag retten til med salt og chili. Indholdet simre indtil ærterne er kogte. 
Tilsæt evt vand løbende hvis de stadig er hårde. 
Tjek ved at presse en linse mellem fingrende, hvis de er mære skal de ikke have mere men er de tilgengæld hårde, tilsættes der blot lidt mere vand, medmindre der er vand nok, så skal ærterne blot have lidt mere.

Saucen skal være lettere flydende med en fast konsistens.

Serveres med frisk koriander samt fint snittethakket grøn chili.
Kogte hvide ris eller lune fladbrød, med salat til.

Velbekommen



Tip: Skulle det ske at: der tilfældigvis er tilsat for meget vand i retten, kan kødet tages ud og væsken koges op indtil den ønskede konsistens er pånået, hvorefter varmen slukkes og kød samt ærter igen tilsættes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar