Kidney
beans
curry
Bønnerne sættes i blød matten
over, tilsat
1
tsk.
bagepulver.
De
forkogte
kan også anvendes og
anskaffes
fra
diverse
supermarkeder ( gør
arbejdet
lettere
og
hurtigere).
Bruges
de
tørre
skal
de
efter
at
være
i
blød
natten
over,
skylles
grundigt
og
koges
i
kogende
vand
tilsat
salt
så
de
endnu
bevar
deres
faste
tekstur.
Lad
dem
ikke
blive
for
grynet.
Til
retten
skal
der
anvendes:
1spsk
oliven
olie
2
små
fint
hakket
løg
1
fint
hakket
tomat
Salt
og
chilipulver
efter
smag
-
start
dog
med
1tsk.
og
smag
retten
til
under
vejes
½
tsk.
gurkemeje
2
tsk.
stødt
koriander
2
tsk.
stødt
spidskommen
2
spsk
frisk
hakket
koriander
samt
citron
skiver
til
pynt
-
Olie
opvarmes
i
en
dyp
gryde.
Løgene
tilsættes
og
varmen
reduceres
til
middel.
Når
løgene
er
gyldne,
tilsættes
tomat,
gurkemeje,
salt
samt
chilipulver
og
bønnerne.
Vend
skånsomt
blandingen
og
lad
det
simre
i
ca.
15
min.
Tilsæt
stødt
koriander
samt
stødt
spidskommen.
Rør
ikke
for
ofte
i
det,
da
bønnerne
i
så
fald
risikere
at
knække
og
blive
for
grynet.
Tilsæt
evt.
1-
2
spsk.
vand
hvis
det
sætter
sig.
Afkøles
og
pyntes
med
frisk
hakket
koriander.
Serveres
med
fladbrød/naan
salat
og
chutney
til.
Velbekommen. Sund,
hurtig
og
smagfuld
proteinrig
ret.
Kan
nydes
med
en
skål
salat,
noget
grillet
kød
eller
som hovedret med
roti eller ris til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar