Translate

onsdag den 18. september 2013

Kidney beans curry

Kidney beans curry
Bønnerne sættes i blød matten over, tilsat 1 tsk. bagepulver. De forkogte kan også anvendes og anskaffes fra diverse supermarkeder ( gør arbejdet lettere og hurtigere).
Bruges de tørre skal de efter at være i blød natten over, skylles grundigt og koges i kogende vand tilsat salt de endnu bevar deres faste tekstur. Lad dem ikke blive for grynet.
Til retten skal der anvendes:
1spsk oliven olie
2 små fint hakket løg
1 fint hakket tomat
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
½ tsk. gurkemeje
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
2 spsk frisk hakket koriander samt citron skiver til pynt
-
Olie opvarmes i en dyp gryde. Løgene tilsættes og varmen reduceres til middel. Når løgene er gyldne, tilsættes tomat, gurkemeje, salt samt chilipulver og bønnerne.
Vend skånsomt blandingen og lad det simre i ca. 15 min. Tilsæt stødt koriander samt stødt spidskommen. Rør ikke for ofte i det, da bønnerne i fald risikere at knække og blive for grynet. Tilsæt evt. 1- 2 spsk. vand hvis det sætter sig.
Afkøles og pyntes med frisk hakket koriander.
Serveres med fladbrød/naan salat og chutney til.
Velbekommen. Sund, hurtig og smagfuld proteinrig ret. Kan nydes med en skål salat, noget grillet kød eller som hovedret med roti eller ris til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar