Kulfi med kardemomme og nødder
Pakistansk is dessert. På siden kan man også finde mango versionen.
6 dl mælk
4 dl piskefløde
50g hakkede usaltede pistacienødder
50 g smuttede og hakkede mandler
1 dl sukker
1 tsk vanillesukker
1 tsk stødt kardemomme
-
Kog mælken ind til halvdelen, over svag varme- med omrøring så det ikke sætter sig .
Tilsæt fløde og sukker samt kardemomme og fortsæt indkogningen.
Det skal koge indtil blandingen begynder at tykne, og der er ca. 5 dl tilbage.
Herefter tilsættes pistacienødder mandler og vanillesukker.
Lad væsken afkøle.
Den kommes i en form (kan også kommes i små plast forme med pinde) eller i en ismaskine.
Den skal stå i ca 10 timer og røres i nogle gange under frysningen.
Server isen som den er med pynt af hakkede pistacie nødder, eller med lidt friske bær til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar