Translate

tirsdag den 5. november 2013

Kulfi med nødder

Kulfi med kardemomme og nødder 

Pakistansk is dessert. På siden kan man også finde mango versionen. 

Til isen skal der anvendes
6 dl mælk
4 dl piskefløde
50g hakkede usaltede pistacienødder
50 g smuttede og hakkede mandler
1 dl sukker
1 tsk vanillesukker
1 tsk stødt kardemomme 
-
Kog mælken ind til halvdelen, over svag varme- med omrøring så det ikke sætter sig .
Tilsæt fløde og sukker samt kardemomme og fortsæt indkogningen. 
Det skal koge indtil blandingen begynder at tykne, og der er ca. 5 dl  tilbage.

Herefter tilsættes pistacienødder  mandler og vanillesukker.

Lad væsken afkøle. 
Den kommes i en form (kan også kommes i små plast forme med pinde) eller i en ismaskine. 

Den skal stå i ca 10 timer og røres i nogle gange under frysningen.

Server isen som den er med pynt af hakkede pistacie nødder, eller med lidt friske bær til.

Velbekommen 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar