Boller/flütes med tomat og hvidløg
Disse flutes er velegnet til pastaretter, supper, madpakker eller som anden tilbehør.
Til flutesene skal der anvendes:
375g mel
1 dl yoghurt
200g hakket tomater på dåse- gerne med smag
2 spsk tomatpure
En pose tørgær
1 æg
1/2 dl solsikkekerner
1 dl havregryn
1 tørret basilikum
2 tsk tørret oregano
2 tsk tørret timian- eller frisk
2 tsk salt
3 fed presset hvidløg
1 2/2 dl lun vand
-
Bland de hakkede tomater, tomatpure, basilikum, oregano, timian, salt og presset hvidløg sammen i en skål.
Rør gær ud i vand og kom det herefter i tomatblandingen. Tilsæt æg, solsikkekerner, yoghurt, havregryn, og ælt det hele godt, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve tildækket 1 time et lunt sted.
Form dejen til boller eller flutes, pensel dem med vand og sæt dem på en beklædt bageplade. Lad dem efterhæve tildækket 1/2 time på bagepladen.
De bages i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 min .
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar