Translate

fredag den 15. november 2013

Tomat flutes med smag

Super lækre madbrød, som kan tilberedes som hele brød, boller eller anvendes til naan, hvis det skulle være, eller som her, i form af flutes. 


Boller/flütes med tomat og hvidløg

Disse flutes er velegnet til pastaretter, supper, madpakker eller som anden tilbehør.


Til flutesene skal der anvendes:

375g mel
1 dl yoghurt 
200g hakket tomater på dåse- gerne med smag 
2 spsk tomatpure
En pose tørgær
1 æg 
1/2 dl solsikkekerner
1 dl havregryn
1 tørret basilikum
2 tsk tørret oregano
2 tsk tørret timian- eller frisk
2 tsk salt
3 fed presset hvidløg
1 2/2 dl lun vand 

-
Bland de hakkede tomater, tomatpure, basilikum, oregano, timian, salt og presset hvidløg sammen i en skål.


Rør gær ud i vand og kom det herefter i tomatblandingen. Tilsæt æg, solsikkekerner, yoghurt, havregryn, og ælt det hele godt, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve tildækket 1 time et lunt sted.


Form dejen til boller eller flutes, pensel dem med vand og sæt dem på en beklædt bageplade. Lad dem efterhæve tildækket 1/2 time på bagepladen.



De bages i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 min .


Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar