lørdag den 22. marts 2014

Hakkekød med spinat- keema palak

Keema palak- hakkekød med spinat


Resterne er velegnet som sauce til en opkogt fuldkorns spagetti med evt lidt ost eller som fyld i pitabrød/wrap med salat og dressing dagen derpå eller som frokost.

Server retten med friske skiver citron så folk ved ønske kan tilsætte et frisk pift.

Egnet til ca 4 personer

Til retten skal der anvendes:

500g hakkekød
En pose hakket spinat fra frost. Ca-400g. 
2 finthakket løg
1 spsk tomat pure
3 kviste presset hvidløg
1 spsk fint revet ingefær
1 tsk gurkemeje
Salt samt chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til afslutningsvis 
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
1 dl oliven olie
2 spsk frisk hakket koriander til pynt- samt evt grønne chili
-
I en dyp gryde opvarmes olien. Herefter tilsættes løgene. Efter de har fået lidt farve, tilsættes tomat, ingefær, hvidløg, salt, chili samt gurkemeje. Varmen reducerestil jævn og kødet samt frossen spinat tilføjes. Vand tilsættes ikke da de frosne grøntsager udgiver vand. Blusset forblives på jævn og kødet simres indtil mørt og vandet kogt ud. Herefter steges alt indholdet, tilsat krydderierne til kødet og spinaten er stegt brunt og olien separeres fra indholdet. 
Tilsæt gerne lidt vand hvis det sætter sig til gryden eller man ønsker en mere sovset ret.

Retten pyntes med frisk hakket koriander samt evt grønne chili og serveres med den syltede tomat/løg salat til- vis opskrift er at finde på bloggen. 
Man kan til retten tilberede naan/ fladbrød/ ris eller en let krydret pilaw til.


Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar