fredag den 21. marts 2014

Palak kofta- Køboller i spinat sauce

Krydret køboller i spinat sauce 


Denne ret kan også tilberedes med andre kødtyper, så længe det er hakkekød man anvendes. 

Resterne er velegnet som tilsætelse til pasta , spagetti eller i pitabrød med salat dagen derpå. 


Ved glutenfri version, erstattes brødkrummer/mel blot med kikærte mel til at binde farsen.  

Retten er egent til 6-8 personer. Det er upræcist, da retten skal serveres med tilbehør og alt efter hvor store/små man former kødbollerne. 

Til kofta skal der anvendes:

800 g hakket kylling kød 
1 finthakket løg / rødløg 
2 fintsnittet og hakket forårsløg 
1 let pisket æg 
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander 
1 tsk garam masala 
Salt, peber og chilipulver efter smag. Start med en og smag til afslutningsvis. Da saucen også indeholder disse ingredienser 
2 dl brødkrummer- en spsk mel /kikærtepulver eller rasp kan også anvendes  
3 grøn chili - fjern indmaden for kernerne så smagen bevares men styrken formindskes 
1 dl friskhakket koriander 

Til saucen skal der anvendes:

400g frossen spinat
2 finthakket løg
1 spsk tomat pure
1 spsk fintrevet ingefær
1/2 tsk gurkemeje
2 fed hvidløg 
Salt, peber og chilipulver efter smag. Start med en og smag til afslutningsvis
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander 
1 tsk garam masala 
Friskhakket koriander til pynt
-
Tilberedelse af kofte/kødbollerne :
-
Alle de ovenstående ingredienser blandes grundigt og formes herefter til små kofte/bolde. Dyp evt fingrene eller hænderne med vand til formningen hvis de sætter sig. Opvarm en nonstick pande og tilsæt 2 spsk olie. Steg kofte på alle sider og stil til side, til de bliver lettere gyldne.

 

Dette kan også gøres i ovnen.

 
Bare de ikke tørres ud.

Tilberedelse af saucen:

En en dyp gryde opvarmes 1/2 dl olie. Heri svitses løg, hvidløg, gurkemeje, salt, peber, chilipulver og ingefær. Efter ca to min- til de er bløde, tilsættes tomatpuré. 
Efter ca fem min (tilsæt evt en sjat vand hvis det skulle sætte sig og reducer en lille smule for blusset).  Tilføj spinaten og lad den udgive al sin væske og når den er faldet sammen, steges den gyldent med tilføjelsen af spidskommen, stødt koriander, garam masala. 

Reducer blusset til sidste punkt og tilsæt kogende vand efter ønske af sauce retten skal indholde.

Nogle behages med meget sauce mens andre finder den velegnet med mindre sauce. Lad retten simre med ønsket væske i fem min og tilsæt derefter kofte og lad retten simre på middel varme i ydeligere i ca 10-15 min.

Pynt med friskhakket koriander samt evt individuelle citron både så folk kan tilsætte en syrlig friskhed til retten hvis de ønsker.
 

Serveres med lune naan/fladbrød eller lune ris/evt let krydret pilaw til. 

Derudover, afkølende raita, lassi samt tomat& løg salaten.


Se bloggen for flere opskrifter. 

Velbekommen  


Den kan også tilberedes uden spinat og i det tilfælde kan man kikke på opskriften for kofta på sabzis.blogspot.dk


Ingen kommentarer:

Send en kommentar