torsdag den 25. december 2014

Sabzis lune pandekager

Ægte dansk klassiker, egnet som morgenmad, aftens snack, brunchbordet og general dessert som hyggeret.
 
Tips til tilbehør, men kun fantasien sætter grænser:
Is
piskefløde 
Jordbær/hindbær - eller mamalade
Bananer
Smeltet chokolade
Appelsinskiver
Sirup

Egnet til 4 personer

Til pandekagerne skal der anvendes: 

4 dl sødmælk
100 g smeltet smør
300 g hvedemel
4 æg
1 pinch salt
1½ tsk sukker
Korn fra 1 stang vanilje
½ tsk kanel
Skal og saft fra 1 appelsin

Smør til stegning

-
Alle ingredienser røres sammen undtagen den smeltede smør. Når dejen er rørt godt sammen, tilsættes det (lune) smeltede smør. Rør det hele sammen og stil dejen på et køligt sted, i ca en time. Pandekagerne steges på non stick pande, eller pandekagepande sammen med lidt smør. Læg de færdige pandekager på en tallerken. De holdes lune i ovnen ved 50-75 grader. Når alle pandekager er færdige anrettes de, med diverse tilbehørs elementer. Is, smeltet chokolade, bananstykker, appelsinskiver- eller is, jordbær, hakkede chokolade og banan.
Eller is og sirup samt banan skiver.

Serveres med det samme.

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar