Ægte dansk klassiker, egnet som morgenmad, aftens snack, brunchbordet og general dessert som hyggeret. Tips til tilbehør, men kun fantasien sætter grænser:Ispiskefløde Jordbær/hindbær - eller mamaladeBananerSmeltet chokoladeAppelsinskiverSirupEgnet til 4 personer
Til pandekagerne skal der anvendes:
4 dl sødmælk100 g smeltet smør300 g hvedemel4 æg1 pinch salt1½ tsk sukkerKorn fra 1 stang vanilje½ tsk kanelSkal og saft fra 1 appelsin
Smør til stegning
-Alle ingredienser røres sammen undtagen den smeltede smør. Når dejen er rørt godt sammen, tilsættes det (lune) smeltede smør. Rør det hele sammen og stil dejen på et køligt sted, i ca en time. Pandekagerne steges på non stick pande, eller pandekagepande sammen med lidt smør. Læg de færdige pandekager på en tallerken. De holdes lune i ovnen ved 50-75 grader. Når alle pandekager er færdige anrettes de, med diverse tilbehørs elementer. Is, smeltet chokolade, bananstykker, appelsinskiver- eller is, jordbær, hakkede chokolade og banan. Eller is og sirup samt banan skiver.
Serveres med det samme.Velbekommen
Tips til tilbehør, men kun fantasien sætter grænser:
Is
piskefløde
Jordbær/hindbær - eller mamalade
Bananer
Smeltet chokolade
Appelsinskiver
4 dl sødmælk
100 g smeltet smør
Ingen kommentarer:
Send en kommentar