Translate

torsdag den 25. december 2014

Sabzis lune pandekager

Ægte dansk klassiker, egnet som morgenmad, aftens snack, brunchbordet og general dessert som hyggeret.
 
Tips til tilbehør, men kun fantasien sætter grænser:
Is
piskefløde 
Jordbær/hindbær - eller mamalade
Bananer
Smeltet chokolade
Appelsinskiver
Sirup

Egnet til 4 personer

Til pandekagerne skal der anvendes: 

4 dl sødmælk
100 g smeltet smør
300 g hvedemel
4 æg
1 pinch salt
1½ tsk sukker
Korn fra 1 stang vanilje
½ tsk kanel
Skal og saft fra 1 appelsin

Smør til stegning

-
Alle ingredienser røres sammen undtagen den smeltede smør. Når dejen er rørt godt sammen, tilsættes det (lune) smeltede smør. Rør det hele sammen og stil dejen på et køligt sted, i ca en time. Pandekagerne steges på non stick pande, eller pandekagepande sammen med lidt smør. Læg de færdige pandekager på en tallerken. De holdes lune i ovnen ved 50-75 grader. Når alle pandekager er færdige anrettes de, med diverse tilbehørs elementer. Is, smeltet chokolade, bananstykker, appelsinskiver- eller is, jordbær, hakkede chokolade og banan.
Eller is og sirup samt banan skiver.

Serveres med det samme.

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar