Translate

torsdag den 25. december 2014

Lun buket salat

Grov (lun) salat/tilbehør

Salaten her, kan serveres som tilbehør til diverse retter. Risretter, bøffer/kebab eller fisk. Eller kan serveres som frokost til en portion fuldkornspasta, kogte kartofler eller mellem groft brød.

Server med chiliketchup eller en dressing fra bloggen til. 

Egnet til 6 personer

Til salaten skal der anvendes:
1 broccoli knækket/skåret i buketter
1 blomkål knækket/skåret i buketter
1 spidskål skåret i både
(yderste stok og både fjernes)
Salt og peber
1 tsk røget paprika 
1 håndfuld finthakket persille
80 g ristet pinjekerner (ristes på en tør pande)
2 presset hvidløgs kvist
1 finthakket løg 

Olivenolie samt smør til stegning
-
Sæt en gryde vand i kog, tilsæt salt. Kog blomkål (2-3 minutter) først, herefter spidskål (6-7 minutter) og så broccoli (1 minut). Alle grøntsager skylles i koldt vand med det samme efter de har kogt, så de derved holder farven- tørres på et viskestykke. Blomkålen steges på en pande ved høj varme i lidt olie med salt og peber, til den er gyldent.

Når spidskålen er mør, tages en pande med brunet smør og heri tilsættes spidskål, løg og hvidløg. Tilføj salt, peber og røget paprika. Steges let igennem. Herefter lægges spidskålen ned i bunden af et fad, toppes med ristede blomkål og blancheret broccoli.
Det hele drysses med ristede pinjekerner og persille.
Saften af en citron presses over og serveres. 

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar