Translate

lørdag den 27. december 2014

Sabzis Keema/ pakistansk bolognese

Keema- hakkekøds salan/ pakistansk bolognese 



Valg af hakkekød er efter smag og ønskes det, kan man kan tilsætte ærter, kartofler eller bønner til, eller blot serveres retten på normalvis (uden noget i) med fladbrød/roti samt salat til.


Anvend bla retten (eller resterne), til en pasta ret, i en lun fuldkornswrap eller i pitabrød med salat og dressing til. 


 Egnet til ca 4 personer

Til retten skal der anvendes:

500g hakkekød
2 finthakket løg
1 spsk tomat pure
3 kviste presset hvidløg
1 spsk fint revet ingefær
1 tsk gurkemeje
Salt samt chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. ogsmag retten til under vejes
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
½ dl oliven olie
2 spsk frisk hakket koriander til pynt
-
I en dyp gryde opvarmes olien. Herefter tilsættes løgene. Efter de har fået lidt farve, tilsættes tomat, ingefær,hvidløg, salt, chili samt gurkemeje. Varmen reducerestil jævn og kødet tilføjes. Hertil tilsættes 2 dl vand. Blusset forblives på jævn og kødet simres indtil mørt og vandet kogt ud. Herefter steges alt indholdet, tilsat krydderierne til kødet er stegt brunt og olien separeres fra kødet. Tilsæt to-tre dl vand og lad deg simre i ca fem min. Herefter er retten serverings klar. 
Ønskes konsistensen mere flydende, tilsættes blot 1 til to dl mere kogende vand og herefter gives retten et kort opkog, eller modsat, en mere fast konsistens, koges saucen lidt ud.

Retten pyntes med frisk hakket koriander samt evt grønne chili og serveres med naan/ fladbrød chutney og salat til. Ellers er der utallige  valgmuligheder (som før beskrevet) hvorpå kødsaucen kan serveres. 

Kan endda serveres som sauce på hotdog, burger eller lasagne. 

Velbekommen

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar