Translate

søndag den 28. december 2014

Sabzis casserole

Hakkekøds casserole 


En varmende, mættende og lækker, lun ret. 

Til retten skal der anvendes:

500g hakkekød - okse/lam eller kalve
2 strimler, bacon hakket i små tern 
2 fint hakkede Løg 
2 presset hvidløgs fed 
1/2 dåse tomatpure
1 bouillon terning
Salt og peber samt chiliflager efter smag
1 tsk røget paprika
2 tsk tørret oregano
1 stilk frisk timian
1 tsk stødt rosmarin 
2 styk laurbærblade
Kartofler, skrællet og snittet på langs 

Frisk revet ost på toppen
-
En dyp gryde opvarmes og heri steges bacon, løg og hvidløg til det får lidt farve. Tilsæt lidt vand hvis det sætter sig, men olie behøves ikke da bacon udleder fedt som resterende indhold kan steges i.
Herefter tilsættes tomatpure, hakkekød, alle de tørrede krydderier samt laurbærbladene og brunes.
Derefter, tilføjes bouillon opløst i 2 dl vand. 
Lad blandingen simre ved lav varme i en time. Man siger at jo længere en kød sauce simre, desto bedre smag opnår man.
Dette er sandt.  Får den lov til at simre i flere timer, opnåes en dybere smag. Tilføj blot vand løbende.

Retten er klar, når den ønskede konsistens er opnået- alt efter om kødsaucen ønskes flydende, eller mere fast. Tilsæt blot mere vand med et kort opkog eller kog den mere ind, hvis den ønskes mere fast og tør. Normalvis, reduceres saucen, så den er fast ved serveringen.

Smag kødsaucen til med salt, peber samt chili. Laurbærblade samt timian stilken fjernes og saucen kommes i et ildfast fad. Kartoflerne koges i vand og afkøles efterfølgende i koldt vand.
De toppes på hakkekødet, med lidt ekstra salt og oregano og kommes i ovnen ved 200 grader indtil kartofler bliver lidt gyldne i siderne og herefter tages fadet ud og osten kommes over og bages indtil osten er smeltet og gyldent. 

Serveres med frisk salat, dressing samt groft brød /yorkshire puddings/boller eller pasta til. Opskrifter på al tilbehør kan findes på bloggen. 

Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar