Butterchicken.
En
ret der igennem tiden er blevet meget populær, ikke blot i resten af verden, men
også i højgrad her i Danmark. Traditionelt er det ikke en vaske
ægte pakistansk/indisk ret, men er blevet en kendt favorit iblandt
mange. Jeg tror dette skyldes at den både er krydret, blid, mild og
creamet på samme tid. Disse elementer gør at alle finder den
behagelig og smækker lækker ;) Jeg har dog i min version, dog udskiftet
den "tunge- fullfat" fløde med en lettere udgave, men det er helt op til den enkelte person. Alt med
måde;)
Retten
kan serveres med naan, simple hvide ris til eller, sågar en
parantha. Herhjemme, laver vi også parantha i en lettere
udgave. I stedet for en MASSE smør, har vi udskiftet fedststoffet
med olivenolie. Som med butterchicken, er det, vigtigt at de små ændringer ikke ødelægger smagen og
oplevelsen i helhed. Dette har min mor også altid lagt vægt på- en sundere
version kan være er en bedre version- så længe det ikke hæmmer smagen;)
Butter
chicken
En
ret der på meget kort tid har opnået stor succes.
Til
retten skal der anvendes:
Ingredienser til marinaden:
Ingredienser til marinaden:
1
kg kylling renset og udskåret i spisevenlige stykker. Gerne udbenet, ellers kan underlår- bryst anvendes, Dog undlader jeg dette da jeg synes bryst oftes bliver for tør.
2 spsk fint revet ingefær
3 kviste presset hvidløg
2
tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk salt samt chili pulver efter smag
1/2 dl yoghurt naturel
Saften af en citron
1 tsk garam masala
1 tsk røget paprika
1/2 dl olie til at stege i.
-
Kyllingestrimlerne
marineres i ovenstående ingredienser, pånær olie. Jo længere det marineres desto
bedre. Gerne natten over hvis muligt, ellers minimum et pr timer.
I en dyp stegepande opvarmes olie, Hertil tilsættes stykkerne og brunes ved jævn varme. De skal ikke gennemsteges da de koges videre i sovsen senere.
I en dyp stegepande opvarmes olie, Hertil tilsættes stykkerne og brunes ved jævn varme. De skal ikke gennemsteges da de koges videre i sovsen senere.
Kyllingestrimlerne
tages ud af panden og placeres på en tallerken. I samme pande,
tilføjes 2 dl vand til at opløse de brunet krydderier der er
forblevet i panden.
I stedet for at stege kan kyllingestykkerne også grilles under høj varme i ovnen i 20-25 min- vend undervejs. Derefter skal de blot tilføjes saucen når denne er stegt igennem.
I stedet for at stege kan kyllingestykkerne også grilles under høj varme i ovnen i 20-25 min- vend undervejs. Derefter skal de blot tilføjes saucen når denne er stegt igennem.
Ingredienser
til sovsen:
1stort
fint hakket løg
2
tsk. stødt spidskommen
2
tsk. Stødt koriander
1
spsk fint revet ingefær
3
kviste presset hvidløg
15-20
stykker hele usaltede cashewnødder
2
tsk. Bukkehornsfrø, smulers i
6
fint hakkede tomater- eller to dåser hakkede tomater
Salt
samt chilipulver efter smag -
start dog med 1tsk. og smag retten til undervejes
100-125g
smør
¼
liter fløde – der kan anvendes en mager eller blanding af mager
samt normal fløde til retten, for en lettere version
-
I
stegepanden tilføjes alle ingredienserne, pånær smør og fløde.
Der kommes låg på og retten simres indtil tomaterne bliver helt bløde. Mellem 10-15min. Herefter, stilles grydens indhold til afkøling,
hvorefter den blendes i en foodprocessor, indtil den opnår en
cremet konsistens.
I
en ny pande, eller dyp gryde, smeltes smørret ved jævn varme.
Saften, kyllingestykkerne evt må have udgivet,tilføjes også- vær dog
påpasselig, da dette kan sprøjte lidt. Herefter tilføjes den blendede
sovs og fortyndes med 2-3dl vand, så den opnår en blød konsistens.
Der smages til med salt samt chili og ønskes det, kan der tilføjes
en smule rød farve. Hertil tilsættes 2 spsk ketchup, hvilket er
meget normalt da det tilføjer retten komplekse smage, som syre, sødme, samt en dyp farve,
som ofte ses i butterchicken.
Derefter
tilsættes fløden, kylling og 2 tsk. garam
masala. Simres let og stille i ca 2 -3 min.
Tilpas
evt væskeindholdet efter smag. Lidt mere vand og et opkog hvis saucen er kogt for meget ind efter ønske.
Pyntes med frisk hakket cashewnødder samt
koriander. Serveres med ris eller naan til.
Velbekommen
Kan det dergaram masala undværes .. jeg var begyndt på retten uden at have set at det også skulle bruges ?
SvarSletUndskyld det sene svar. Gik det uden?
SvarSletMin mail var ubrugelig derfor kunne jeg ikke svare
SvarSletDet ikke et problem.. . jeg brugte bare nogle af de ting som jeg havde som findes i garam masala
SvarSletHvordan blev resultatet?
SvarSletDet blev godt :-)
Slet