Translate

søndag den 14. juli 2013

Butterchicken- creamet kylling

Butterchicken.

En ret der igennem tiden er blevet meget populær, ikke blot i resten af verden, men også i højgrad her i Danmark. Traditionelt er det ikke en vaske ægte pakistansk/indisk ret, men er blevet en kendt favorit iblandt mange. Jeg tror dette skyldes at den både er krydret, blid, mild og creamet på samme tid. Disse elementer gør at alle finder den behagelig og smækker lækker ;) Jeg har dog i min version, dog udskiftet den "tunge- fullfat" fløde med en lettere udgave, men det er helt op til den enkelte person. Alt med måde;) 


 Retten kan serveres med naan, simple hvide ris til eller, sågar en parantha. Herhjemme, laver vi også parantha i en lettere udgave. I stedet for en MASSE smør, har vi udskiftet fedststoffet med olivenolie. Som med butterchicken, er det, vigtigt at de små ændringer ikke ødelægger smagen og oplevelsen i helhed. Dette har min mor også altid lagt vægt på- en sundere version kan være er en bedre version- så længe det ikke hæmmer smagen;)

Butter chicken
En ret der på meget kort tid har opnået stor succes.
Til retten skal der anvendes:

Ingredienser til marinaden:

1 kg kylling renset og udskåret i spisevenlige stykker. Gerne udbenet, ellers kan underlår- bryst anvendes, Dog undlader jeg dette da jeg synes bryst oftes bliver for tør.

2 spsk fint revet ingefær 

3 kviste presset hvidløg

2 tsk stødt koriander

2 tsk stødt spidskommen

2 tsk salt samt chili pulver efter smag

1/2 dl yoghurt naturel

Saften af en citron
1 tsk garam masala 

1 tsk røget paprika 

1/2 dl olie til at stege i.
-
Kyllingestrimlerne marineres i ovenstående ingredienser, pånær olie. Jo længere det marineres desto bedre. Gerne natten over hvis muligt, ellers minimum et pr timer.

I en dyp stegepande opvarmes olie, Hertil tilsættes stykkerne og brunes ved jævn varme. De skal ikke gennemsteges da de koges videre i sovsen senere.

Kyllingestrimlerne tages ud af panden og placeres på en tallerken. I samme pande, tilføjes 2 dl vand til at opløse de brunet krydderier der er forblevet i panden.

I stedet for at stege kan kyllingestykkerne også grilles under høj varme i ovnen i 20-25 min- vend undervejs. Derefter skal de blot tilføjes saucen når denne er stegt igennem.

Ingredienser til sovsen:

1stort fint hakket løg

2 tsk. stødt spidskommen

2 tsk. Stødt koriander

1 spsk fint revet ingefær

3 kviste presset hvidløg

15-20 stykker hele usaltede cashewnødder

2 tsk. Bukkehornsfrø, smulers i

6 fint hakkede tomater- eller to dåser hakkede tomater
Salt samt chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til undervejes

100-125g smør

¼ liter fløde – der kan anvendes en mager eller blanding af mager samt normal fløde til retten, for en lettere version

-
I stegepanden tilføjes alle ingredienserne, pånær smør og fløde. Der kommes låg på og retten simres indtil tomaterne bliver helt bløde. Mellem 10-15min. Herefter, stilles grydens indhold til afkøling, hvorefter den blendes i en foodprocessor, indtil den opnår en cremet konsistens.

I en ny pande, eller dyp gryde, smeltes smørret ved jævn varme. Saften, kyllingestykkerne evt må have udgivet,tilføjes også- vær dog påpasselig, da dette kan sprøjte lidt. Herefter tilføjes den blendede sovs og fortyndes med 2-3dl vand, så den opnår en blød konsistens. Der smages til med salt samt chili og ønskes det, kan der tilføjes en smule rød farve. Hertil tilsættes 2 spsk ketchup, hvilket er meget normalt da det tilføjer retten komplekse smage, som syre, sødme, samt en dyp farve, som ofte ses i butterchicken. 

Derefter tilsættes fløden, kylling og 2 tsk. garam masala. Simres let og stille i ca 2 -3 min. 

Tilpas evt væskeindholdet efter smag. Lidt mere vand og et opkog hvis saucen er kogt for meget ind efter ønske.

Pyntes med frisk hakket cashewnødder samt koriander. Serveres med ris eller naan til.

Velbekommen




6 kommentarer:

  1. Kan det dergaram masala undværes .. jeg var begyndt på retten uden at have set at det også skulle bruges ?

    SvarSlet
  2. Undskyld det sene svar. Gik det uden?

    SvarSlet
  3. Min mail var ubrugelig derfor kunne jeg ikke svare

    SvarSlet
  4. Det ikke et problem.. . jeg brugte bare nogle af de ting som jeg havde som findes i garam masala

    SvarSlet
  5. Hvordan blev resultatet?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det blev godt :-)

      Slet