Translate

mandag den 15. juli 2013

Shore wale murghi- Kylling i sauce

Kylling i krydret sauce


Smagfuld kyllingret som er velegnet til pilaw eller med simple hvide ris serveret 
til. 


En meget personlig ret som ligger hjertet nær.

Se og følg gerne med på facebook samt youtube. 

Retten er beregnet til 4 personer


Til retten skal der anvendes:
En hel kylling- renset, skyllet og skåret i passende stykker og stykkerne snittet


3 finthakkede løg
2 finthakkede tomat eller 1 spsk tomat pure
6 presset fed hvidløg
½ tsk gurkemeje
salt og chilipulver efter smag, Start med to og smag til under tilbredningen

2 tsk stødt koriander
2 tsk hele spidskommen
1 dl olivenolie
Friskhakket korinader
Evt friskhakket chilis- kan udlukkes 

-
I en dyb gryde opvarmes vand. Heri tilsættes løg, hvidløg, tomat, salt, chilipulver og gurkemeje. 

Blusset reduceres til middel og indholdet koges indtil mørt.

Derefter tilføjes olien og blusset forhøjes lidt. Nu skal indholdet steges til en masala (massen) og brunes. 


Det er meningen at massen sætter sig til gryden og man derefter skraber det af. Det er dette der giver retten smagen og dybde.
Tilsæt lidt vand af gangen for at lette skrabningen, hvis det sætter sig for meget. 

Når denne masse (masala) er brunlig, kommes kyllingestykkerne i. Reducer blusset til jævnt og tilføj ikke mere vand da kyllingen på naturligvis udgiver væske, som den kan koges i. 

Når den har simret i ca 30 min, tilsættes stødt koriander samt spidskommen. Sæt evt blusset op hvis der er vand i gryden da kyllingestykkerne nu skal brunes. 

Når de er gyldne, vandet opkogt og kun masala og kylling tilbage i gryden, tilsættes 3 dl kogende vand. Ikke så meget at det dækker kyllingestykkerne men lige under. 

Blusset reduceres og lad retten simre i ca 15 min til vandet er reduceret. 
Til der er en del sauce og duftende gylden kyllingeret klar til servering.

Pyntes med frisk koriander og serveres med ris, roti/ fladbrød og evt salat.

Velbekommen
   Man kan evt varier det, så man den ene dag får retten med simpele ris til og med fladbrød den anden dag- hvis der skulle være rester hehe:) 

Denne er ret er endnu en favorit herhjemme. Den stammer helt fra min mormors barndom og det er hendes opskrift som hun har givet videre:) Jeg håber blot at kunne glæde hende ved, at lave den til hende i ny og næ, nu hvor hun ikke længere kan lave den til os mere da, alderdom og sygdom har overtaget.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar