Denne krydret ret kan også servere med fladbrød til, men, da det er en ret med en masse sovs, egner ris bedst til.
Retten kan også serveres med krydret ris samt tilbehør af chutney, salat og evt lidt mango salsa.
Et blødtkogt æg giver retten et overraskede positivt indput
Aloo
ghost/
Kartofler
i
lammekøds
stykker
Retten
indeholder
som
navnet
beskriver,
kød
og
kartofler,
er
varmende
og
flydende
af
konsistens.
Man
kan
selv
variere
mht.
hvad
den
skal
spises
med.
Der
kan
f.eks.
serveres
ris
til
den
ene
dag
og
roti/naan
til
dagen
derpå.
Til
retten
skal
der
anvendes:
1
kg
lammekød
½
kg
skrællede
halveret
kartofler
(er
de
meget
store,
kan
de
hakkes
over
en
ekstra
gang og anvendes mindre mængde)
En
normal
masala
laves
af:
½
dl
oliven
olie
3 normale fint
hakket
løg
2 fint
hakket
tomat
3
fed
hvidløg
1
spsk.
fint
revet
ingefær
½
tsk.
Gurkemeje
2
tsk.
Stødt
spidskommen
2
tsk.
Stødt
koriander
Salt
og
chilipulver
efter
smag
-
start
dog
med
1tsk.
og
smag
retten
til
under
vejes
2
spsk
frisk
hakket
koriander
-
I
en
dyp
gryde
opvarmes
olie.
Løgene
kommes
i.
Efter
de
har
fået
lidt
farve,
tilsættes
tomat,
presset
hvidløg,
ingefær,
gurkemeje
samt
salt
og
chilipulver.
Der
tilsættes
endvidere
1
glas
vand
og
indholdet
for
lov
til
at
koge
lidt.
Når
vandet
er
kogt
og
masalaen
er
blevet
gylden,
tilsættes
kød
stykkerne
samt
vand
til
det
dækker.
Dette
for
lov
til
at
simre
på
middel
varme
i
ca.
halvanden
time.
Når
vandet
er
kogt
væk
efter
den
ca.
afgivet
tid,
brunes/svitses
kødet
indtil
olien
separeres
og
der
kommes
stødt
spidskommen
samt
stødt
koriander
i.
Sætter
kødet
sig
for
meget
til
grydebunden,
kan
der
tilføjes
med
lidt
vand og tørsteges indtil
olien
er
separeret
og
kødet
gyldent.
Derefter
tilsættes
de
hakkede
kartofler
samt
vand
(kun
lige
til
det
dækker,
ikke
for
meget).
Varmen
sættes
til
under
middel
og
der
dækkes
med
låg.
Indholdet
koger
indtil
kartoflerne
er
kogte
og
sovsen
blevet
lidt
fastere.
Den
skal
være
lettere
flydende
med
en
fast
konsistens.
Smag
til
med
salt og chili.
Er
der
tilfældigvis
tilsat
for
meget
vand
i
retten,
kan
kartoflerne
samt
kødet
tages
ud
og
væsken
koges
op
indtil
den
ønskede
konsistens
er
pånået,
hvorefter
varmen
slukkes
og
kød
samt
kartofler
igen
tilsættes.
Serveres
med
frisk
koriander
samt
fint
snittet
hakket
grøn
chili.
Kogte
hvide
ris,
eller
kikærte
pilaw,
med
chutney
eller
raita
til.
Velbekommen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar