Translate

tirsdag den 16. juli 2013

Aloo ghost - sauce med kød og kartofler



 



Denne krydret ret kan også servere med fladbrød til, men, da det er en ret med en masse sovs, egner ris bedst til.


 Retten kan også serveres med krydret ris samt tilbehør af chutney, salat og evt lidt mango salsa.

Et blødtkogt æg giver retten et overraskede positivt indput 

Aloo ghost/ Kartofler i lammekøds stykker
Retten indeholder som navnet beskriver, kød og kartofler, er varmende og flydende af konsistens.
Man kan selv variere mht. hvad den skal spises med. Der kan f.eks. serveres ris til den ene dag og roti/naan til dagen derpå.
Til retten skal der anvendes:
1 kg lammekød
½ kg skrællede halveret kartofler (er de meget store, kan de hakkes over en ekstra gang og anvendes mindre mængde)
En normal masala laves af:
½ dl oliven olie
3 normale fint hakket løg
2 fint hakket tomat
3 fed hvidløg
1 spsk. fint revet ingefær
½ tsk. Gurkemeje
2 tsk. Stødt spidskommen
2 tsk. Stødt koriander
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
2 spsk frisk hakket koriander
-
I en dyp gryde opvarmes olie. Løgene kommes i. Efter de har fået lidt farve, tilsættes tomat, presset hvidløg, ingefær, gurkemeje samt salt og chilipulver. Der tilsættes endvidere 1 glas vand og indholdet for lov til at koge lidt. Når vandet er kogt og masalaen er blevet gylden, tilsættes kød stykkerne samt vand til det dækker. Dette for lov til at simre middel varme i ca. halvanden time.
Når vandet er kogt væk efter den ca. afgivet tid, brunes/svitses kødet indtil olien separeres og der kommes stødt spidskommen samt stødt koriander i.
Sætter kødet sig for meget til grydebunden, kan der tilføjes med lidt vand og tørsteges indtil olien er separeret og kødet gyldent.
Derefter tilsættes de hakkede kartofler samt vand (kun lige til det dækker, ikke for meget).
Varmen sættes til under middel og der dækkes med låg. Indholdet koger indtil kartoflerne er kogte og sovsen blevet lidt fastere. Den skal være lettere flydende med en fast konsistens. Smag til med salt og chili.
Er der tilfældigvis tilsat for meget vand i retten, kan kartoflerne samt kødet tages ud og væsken koges op indtil den ønskede konsistens er pånået, hvorefter varmen slukkes og kød samt kartofler igen tilsættes.
Serveres med frisk koriander samt fint snittet hakket grøn chili. Kogte hvide ris, eller kikærte pilaw, med chutney eller raita til.

Velbekommen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar