Translate

onsdag den 17. juli 2013

Fusion mosakka med kylling hakkekød

Spicy stærk mosakka
 
Krydret og tilmed fedtfattig måltid. 

Ideel til hovedret og diverse tilbehør kan serveres med- for ideer og opskrifter på disse finder man her på siden. 

Retten er egnet til 4-5 personer 

Til kødet skal der anvendes:

500g hakkekød- okse/ kalve eller lammekød- hakket kyllingekød fungere ligeså godt
300g  Kartofler- renset skrællet og snittet i skiver - ca 1-2 cm
2 auberginer- renset og snittede ca.1-2
2 finthakkede løg
1 dåse hakkede tomater, gerne med smag 
70 g tomatpure/ sambole 
4 presset fed hvidløg
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
Salt peber og chilipulver/flager efter smag 
2 tsk tørret oregano
Jalapenõns fra dåse efter smag
2 tsk røget paprika

En lille håndfuld friskhakket basilikum samt koriander- afslutningsvis
    
Bechamel sauce:

Jeg synes bedst om den når den har lidt smag men ønsker man en uden, kan man blot udelukke de tørrede Ingre.

Til soven skal der anvendes:

1 1⁄2Mælk
50 g Smør
50 g Hvedemel
Salt og peber efter smag
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk røget paprika 
1 tsk tørret oregano
-
Varm mælken til lige under kogepunktet. Dette kan eventuelt gøres ved at give den et pr sek i mikrobølgeovnen. Herefter tilsættes de tørrede ingredienser i den varme mælk og der røres rundt.

Derefter smeltes smørret i en gryde ved svag varme. Når smørret er smeltet og begynder at boble tilføjes mel gradvist under konstant piskning. Pisk indtil massen har en pastalignende konsistens. Dette tager et par minutter. 

Tilsæt mælken under omrøring. Skru ned for varmen og lad saucen simre under forsigtig omrøring indtil den begynder at tykne. 
   
Fedtreduceret revet ost, efter ønske
-
Auberginerne steges i en non stick pande på middel til lav varme på begge sidder og sættes tilside. Kartoflerne steges på samme pande evt med lidt tilsat væske. 

Herefter svittes løgene og hvidløgene lettere gyldent , hvortil pure tilsættes og derefter kødet samt alle de tørrede ingredienser. Steges gyldent inden de hakkede tomater tilsættes. Derefter reduceres væsken og steges ud. Kødet svitses og der smages til med salt peber og jalapenõns samt de friske krydderurter tilføjes og vendes i. Kødet lægges skiftevis med auberginerne samt kartoflerne i en fad. 

Saucen hældes over kødet, og reven ost drysses over. Man kan evt vente med at drysse osten over til de sidste  10 minutter. 

Bages i ovnen ved 200 grader ca 15- 20 minutter.

Serveres med groft brød, salsa, guacamole, frisk salat chutney eller anden dressing til. 

Krydret ris, krydret bønner, eller friske ærter samt mejs kan også serveres med.

Velbekommen 




Skylles ned med pepsi MAX ;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar