Translate

lørdag den 20. juli 2013

Keema aloo- hakkekøds Curry med kartofler

Keema, kan tilberedes af hakkekød efter egen smag.


Her er der anvendt fedtfattig kalvekød og man kan tilsætte ærter, eller bønner i  eller blot serveres retten på normalvis (uden noget i) med fladbrød/roti samt salat til.

Anvend bla resterne eller server selv samme ret med pasta, i en lun fuldkornswrap eller i pitabrød med salat og dressing til. 

 
Keema/ hakkekød
Til retten skal der anvendes:
500g. hakket oksekød/lammekød
4. Kartofler (skåret i små stykker)
1 fint hakket løg
2 fint hakket tomater
2 kviste hvidløg
1 spsk fint revet ingefær
2 tsk stødt korinander
2 tsk stødt spidskommen
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
½ tsk. gurkemeje
1 tsk. garam masala
½ dl oliven stege olie
Frisk koriander samt frisk snittet chili til serveringen
-
I en dyb stegepande eller gryde, opvarmes oliven. Herefter tilsættes løg og svitses indtil gylden. Derefter tilsættes, ingefær, presset hvidløg, de finthakkede tomater, gurkemejen, salt samt chili pulver, Dettes koges på middel til høj varme, til indholdet er tørt ud. Herefter skrues derned for varmen og hakkekødet tilsættes sammen med krydderierne. Nu steges det hele ved høj varme, indtil kødet brunet. Herefter justeres varmen til lav og de hakkede kartofler samt lidt vand tilsættes (eller vand lige så det dækker), kom halvt låg på og kog ved lav varme indtil kartoflerne er bløde og vandet udtørt.
Pynt med frisk koriander, fintsnittet grøn chili, og citron skiver.
Serveres med Roti (fladbrød) naan eller ris samt salat til.

Ønskes der mere sauce eller en lind ret, tilsættes der afslutningsvis blot 2 dl kogende vand som får et kort opkog og herefter serveres.

Velbekommen 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar