Translate

torsdag den 18. juli 2013

Kylling i cola

Her er en krydret version af en klassisk kylling i cola.


Kan serveres med stærk chutney, grøntsager, grov brød. samt salat til.

 Fedtfattige flødekartofler kan også serveres som tilbehør. Specielt når man tilbereder den lidt krydret som her.


Kylling i cola
Denne ret har langt fra pakistanske/indiske rødderog bliver nok aldrig lavet i asien, men da den er såsmagfuld og velegnet til alle aldersgrupper, kunneden simpel hen ikke udelukkes, Dette er min version,.
Colaen tilføjer brusende/læskende effekt enklistret overflade, uden at gøre den for sød.
Det opfordres at bruge cola light, men det er op tilden enkelte.
Til retten skal der anvendes:
3 kg- renset kylling overlår. Rids overfladen såmarinaden kan trænge ind
2 spsk frisk revet ingefær
3 kviste presset hvidløg
2 tsk paprika
2 tsk bbq krydderier- ikke nødvendigt men tilføjerekstra smag til retten
Salt, sort peber og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smagretten til under vejes
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 fint snittet chili  
4 dl ketchup
4 dl cola light
2 spsk eddike/ citron saft
-
Alle ingredienserne blandes godt sammen i en skål.
Kylling lårene kommes i et ildfast fad og sovsen hældes over. Fadet sættes ind i en forvarm oven ved 190 grader i ca. 40-45min. De vendes undervejes og den overflødige sovs i fadet hældes over, så lårene hele tiden er glaseret.
Efter ca. 45 min, sættes fadet højere op i ovnen og der skrues op til 225 grader, så kyllingerne de sidste 5-10 min kan blive ekstra karamelliseret.
Serveres med groft hvidløgsbrød samt en lækker skål salat til.
Ønskes det, kan der også tilføjes skrællede, hakket kartofler eller andre grove grøntsager til fadet. Ved ønske, kan der tilberedes en stærk chutney eller en mild gurcemole og salsa til. Se bloggen for disse opskrifter. 
Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar