Marmorkage
Min version af den klassike marmor kage som også kan tilberedes som muffins.
Helt klart en kage der skal nydes med et koldt glas mælk eller som passer perfekt til en go kop kaffe eller tea.
Til kagen skal der anvendes:
250g mel
200g smør/ margarine
2 tsk bagepulver
1 dl mælk
225g sukker
2tsk vanillesukker
3 Æg
3 spsk kakaopulver samt chokoladestykker til at putte i og smelte udover kagen.
-
Rør smør og sukker sammen og tilføj derefter vanillen .
Æggene tilsættes et af gangen og der røres imellem hvert.
Bagepulver blandes i melet og melet vendes i dejen skiftevis med mælken.
Tag 1/3 af dejen ud og rør kakao i.
Halvdelen af den lyse dej kommes i en bageform. Kom den mørke dej herpå og herover igen med den lyse dej ovenpå og rør skiftevis mellem de to typer dej- evt med en lille kniv så kagen marmoreres.
Tilsæt hakkede chokolade stykker eller knapper.
Bages ved 175 grader i ca 1 time.
En chokoladeplade smeltes (overvandbad) og hældes udover den afkølet kage.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar