Translate

søndag den 28. juli 2013

Rogan josh

Krydret lammeret


Lamb Rogen josh / Rød lammegryderet
Efterhånden blevet en meget velkendt ret i specielt England. Med sin afstamning fra Kashmir, løfter den sig fra andre retter med sine eksklusive ingredienser samt milde smag.


Til retten skal der anvendes:
1 kg lammekød, i mundbids str.
1 dl oliven olie
2 fint hakket løg
1 fint hakket tomat
2 kviste presset hvidløg
1 spsk. Revet ingefær
2 spsk. Tomatpuregiver rettens den fremtrædende røde farve
2 laurbærblade
2 tsk. Stødt koriander
Salt samt chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
1 tsk. Fennikel frø - en meget typisk ingrediens for det dette køkken
1 tsk. Gurkemeje
1 tsk. Garam masala
2 spsk frisk hakket koriander og citron skiver til pynt
-
Lammekødet marineres med yoghurt, stødt koriander samt 1 tsk. Rød chilipulver ca. 1 time forinden.
Imellem tiden blendes tomat samt løg til en pure.
I en dyp stegepande opvarmes olie og hvidløg samt ingefær steges under middel varme, det ikke brænder på, men derimod blot afgiver en duft. Herefter tilsættes tomat/løg blandingen, laurbærblade, tomatpure, gurkemeje, salt, samt ½ tsk. chilipulver.
Skru ned for varmen og lad retten simre lav blus.
Herefter tilsættes de marinerede lammestykker, samt 1-2 dl vand. Tildæk med låg og lad retten koge ved middel varme indtil kødet er mørt.
Når væsken er dampet, steges kødet gyldent med tilsættelsen af garam masala.
Retten serveres med frisk hakket koriander, citron både, med naan eller fladbrød samt salat til.
Velbekommen



Ingen kommentarer:

Send en kommentar