Krydret lammeret
Lamb
Rogen
josh
/
Rød
lammegryderet
Efterhånden
blevet
en
meget
velkendt
ret
i
specielt
England.
Med
sin
afstamning
fra
Kashmir,
løfter
den
sig
fra
andre
retter
med
sine
eksklusive
ingredienser
samt
milde
smag.
Til
retten
skal
der
anvendes:
1
kg
lammekød,
i
mundbids
str.
1
dl
oliven
olie
2
fint
hakket
løg
1
fint
hakket
tomat
2
kviste
presset
hvidløg
1
spsk.
Revet
ingefær
2
spsk.
Tomatpure
– giver
rettens
den
fremtrædende
røde
farve
2
laurbærblade
2
tsk.
Stødt
koriander
Salt
samt
chilipulver
efter
smag
-
start
dog
med
1tsk.
og
smag
retten
til
under
vejes
1
tsk.
Fennikel
frø
-
en
meget
typisk
ingrediens
for
det
dette
køkken
1
tsk.
Gurkemeje
1
tsk.
Garam
masala
2
spsk frisk
hakket
koriander
og
citron
skiver
til
pynt
-
Lammekødet
marineres
med
yoghurt,
stødt
koriander
samt
1
tsk.
Rød
chilipulver
ca.
1
time
forinden.
Imellem
tiden
blendes
tomat
samt
løg
til
en
pure.
I
en
dyp
stegepande
opvarmes
olie
og
hvidløg
samt
ingefær
steges
under
middel
varme,
så
det
ikke
brænder
på,
men
derimod
blot
afgiver
en
duft.
Herefter
tilsættes
tomat/løg
blandingen,
laurbærblade,
tomatpure,
gurkemeje,
salt,
samt
½
tsk.
chilipulver.
Skru
ned
for
varmen
og
lad
retten
simre
på
lav
blus.
Herefter
tilsættes
de
marinerede
lammestykker,
samt
1-2
dl
vand.
Tildæk
med
låg
og
lad
retten
koge
ved
middel
varme
indtil
kødet
er
mørt.
Når
væsken
er
dampet,
steges
kødet
gyldent
med
tilsættelsen
af
garam
masala.
Retten
serveres
med
frisk
hakket
koriander,
citron
både,
med
naan
eller
fladbrød
samt
salat
til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar