Translate

onsdag den 25. september 2013

Græsk inspireret grill kylling

Middelhavsø kylling 


Lækker,mættende kylling og tilmed fedtfattig. 
Skulle der være rester, kan disse anvendes i en pasta salat til frokosten dagen derpå:)

Til retten skal der anvendes:

1 hel kylling - renses skylles og tørres med køkkenrulle og snittes let så marinaden kan trænede igennem  
2 presset hvidløg
2rødløg skåret i både
1 spsk tørret oregano
Salt peber samt rød chilipulver efter smag (flager kan også anvendes) 
2 tsk stødt rosmarin
3 kartofler i både
2 hele citroner- Citronerne vaskes og skæres i halve skiver.
-
1 en skål kommes hvidløg oregano rosmarin chilipulver samt saften af behe citroner og blandes hvorefter kyllingen gnides/smørres ud- og indvendig med blandingen. Kom kartofler, citronskiverne og løget ind i kyllingen samt omkring den. 

Kyllingen ligges med brystet opad i et fad med 2 dl vand. Den brunes i en 200°C varm ovn i 15 min. Skru derefter ned for ovnvarmen og steg videre på 180°C i ca. 50 min- vend engang undervejs. 

Hvis det er en stor kylling skal den have lidt længere tid. Kylling skal altid være helt gennemstegt, kødet mørt når der stikkes i kyllingelåret.

Serves med frisk græsk salat og evt en stærk chutney til samt groft brød.



Disse opskrifter samt flere, kam findes på siden eller bloggen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar