Translate

mandag den 23. september 2013

Hvid sauce/mornay Sauce/ bechamel

Bechamelsauce

Min metode og bruger den til såvel som t fisk samt t pasta/lasagne.

Jeg synes bedst om den når den har lidt smag men ønsker man en uden, kan man blot udelukke de tørrede Ingre.

Til soven skal der anvendes:

1 1⁄2Mælk
50 g Smør
50 g Hvedemel
Salt og peber efter smag
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk røget paprika 
1 tsk tørret oregano
-
Varm mælken til lige under kogepunktet. Dette kan eventuelt gøres ved at give den et pr sek i mikrobølgeovnen. Herefter tilsættes de tørrede ingredienser i den varme mælk og der røres rundt.

Derefter smeltes smørret i en gryde ved svag varme.
Når smørret er smeltet og begynder at boble tilføjes mel gradvist under konstant piskning. Pisk indtil massen har en pastalignende konsistens. Dette tager et par minutter. 

Tilsæt mælken under omrøring. Skru ned for varmen og lad saucen simre under forsigtig omrøring indtil den begynder at tykne. 

Derefter klar til anvendelse :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar