De kan kaldes mange ting men godt smager de. Her er en nem fedtfattig udgave, som kan bruges som tilbehør til en hovede ret- i burger, på pizza, i pita eller i en sovs til pasta eller ris.
Til kebab skal der anvendes:
500 g hakket oksekød/lamme eller kalvekød
Salt og peber efter smag
1fint snittet løg
1fint snittet løg
2 finthakket forårsløg
I farsen kan der også anvendes en halv pose kebab krydderier (som man kan købe fra diverse etniske forretninger).
Fordelene er at man derved får flere krydderier end man ellers har liggende. Man skal dog være varsom med at anvende dem da nogle kan være stærke. Så start med en halv pose fra en pakke med to i. Hos os anvender vi tit mærket Laziza. Ellers kan de følgende udelukkende anvendes.
2 tsk. stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk røget paprika
2 tsk garam masala
1 frinthakket grøn chili eller chiliflager efter smag
1/2 dl frisk hakket koriander
2 tsk. Mini/skummemælk
1 æg
2 spsk mel eller kikærtemel
2 Kvist presset hvidløg
1 frinthakket grøn chili eller chiliflager efter smag
1/2 dl frisk hakket koriander
2 tsk. Mini/skummemælk
1 æg
2 spsk mel eller kikærtemel
2 Kvist presset hvidløg
-
Rør hakkekødet sammen med alle ingrediensens og lad derefter farsen hvile ½ time i køleskabet.
Form kødboller af farsen med hænderne dyppet i vand.
Form kødboller af farsen med hænderne dyppet i vand.
Giv dem et let tryk, så de bliver flade og sæt dem på en plade beklædt med sølvpapir. Herefter steges de i ovnen under grill ved 225 grader i ca. 5 min. på hver side (eller til de er stegte efter ønske).
Velbekommen :)
Kødbollerne kan også fryses.
Lav en dressing/dip salat eller pita/pasta ret med inspiration fra øvrige opskrifter på siden:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar