Translate

mandag den 23. september 2013

Veggi borrito

Spicy Veggi borrito:

Velegnet som middag men kan osse bruges til frokost/madpakke og fyldet kan endvidere bruges i feks pita.

Anvender man ikke bønnerne fra dåse, er det vigtigt at ligge dem i blød natten over i vand med 2 tsk bagepulver. 

Til retten skal der anvendes:

250g sorte bønner (kogt- gerne i bouillon).
150g  røde kidney bønner (kogt- gerne i bouillon.
4-6 jalapeño
Salt og peber efter smag
2 spiseskulde olivenolie
1 finthakket løg
4 presser hvidløgs fed
1 fintsnittet bladselleri stilk
1 dåse hakkede tomater
1½ spsk oregano
1½ spsk tørret basilikum
2 tsk spidskommen
1 bundt frisk koriander
Revet cheddarost/ anden ost
Store fuldkorn tortillas
50 ml vand med bouillon.
-
Olie opvarmes til jævn varme i en stor non stickpande. 
Tilsæt løg, hvidløg, bladselleri, chili og svits, til løgene bliver bløde. Tilsæt herefter bønner salt, peber, samt oregano, basilikum, spidskommen og bland det grundigt sammen. Lad det stege ved middelvarme. 
Tilsæt derefter tomat og bouillon, sæt låget på og lad det simre i 25 minutter. Væsken skal reduceres.

Tortilla skal lunes hvorefter de skal fyldes med ja, fyldet og ost samt koriander drysses ovenpå. 

Salat (efter smag. Her vil en opskrift fra siden, med advocado være velegnet) samt salsa tilføjes. Enten mango salsa eller følgende:


Til salsa skal der anvendes:

4-5 småt hakket - evt cherrytomater 
2-3 fint hakket jalapeño
1 fint hakket rødløg
½ bundt hakket koriander 
Salt og peber efter smag
Saften af en halv citron
-
Det hele blandes godt sammen og serveres.

Kom evt guacamole samt basilikum dressing i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar