Translate

torsdag den 17. oktober 2013

Krydret kylling bolognese med desi twist

Krydret Kylling bolognese


Kan servers med fuldkornspasta, i pastabake, som fyld i wrap, pita eller som topping på pizza.

Til bolognesen skal det andvendes:
500 g kyllingekød
1 Finthakket løg
2 dl vand
2 stk guleroder- renses og snittes ud i små stykker
2 stænger bladselleri - renses og snittes i små stykker
2 presset fed hvidløg
1/2 dl olivenolie
1dåse hakket tomat, gerne med smag
En håndfuld frisk basilikum  
1 tsk stødt oregano
1 tsk stødt koriander
1 tsk røget paprika 
2 stk lauerbærblad
salt peber og chiliflager efter smag
-
I en dyp gryde opvarmes olie. Heri svitses løg samt hvidløg. Derefter tilføjes grønsagerne. Steges kort inden kyllingekød tilsættes og svitses med alle krydderierne. Tomat samt vand, tilsættes og retten sættes til at simre med låg i ca en time. Reglen med bolognese er at jo længere den simre desto bedre bliver den. Så giv den gerne mere tid og tilsæt blot mere vand undervejs, hvis nødvendigt.

Laurbærbladene kan tages op. 

Varmen slukkes og retten tilsættes den friske basilikum.

Kun fantasien sætter grænser mht valg af grønsager. Der kan sagtens tilføjes mejs ærter bønner eller selv, kikærter hvis det ønskes.


Kan pyntes med lidt frisk ost.

Server en stor skål salat til.

Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar