Translate

onsdag den 30. oktober 2013

Pasanda- krydret lammekødsret

Pasanda Curry er en traditionelt nord indisk og pakistansk ret.

Creamet ret som til forveksling kan minde om korma. Forskellen er dog til at mærke. Hvor korma indeholder safran, nødder og mælk indholder pasanda kun, yoghurt, krydderier, samt en masse løg. 
 
Til retten anvendes:

600g okse/lammekød skåret i tern
3 fintsnittede løg
2 dl yoghurt
Salt og chilipulver efter smag
1 tsk røget paprika
1 tsk gurkemeje 
5 sorte peberkorn
3 nelliker
3 små grønne kardemomme kapsler
2 sorte kardemomme kapsler 
2 tsk hele spidskommen 
2 tsk stødt koriander
1 tsk chili flager
1 tsk kommen frø (caraway seeds)
1 stang kanel
Saften af en citron 
3 presset fed hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
3 laurbærblade
2 tsk garam masala
1 1/2dl olivenolie

Til pynt: 
Friskhakket koriander
2 spsk citronsaft
2 frisk hakket chili
1 rødløg skåret i skiver / et fintsnittet forårsløg 

Kødet renes og derefter marineres med stødt spidskommen, koriander, garam masala, citron saft, salt og chiliflager. 

I en dyb gryde opvarmes olie. Heri steges et af løgene til de er gyldne. Herefter tilføjes de marinaden men olien forbliver i gryden så der ikke skal tilsættes ekstra.
Lad kødet mariner i et par timer.

Opvarm gryden, ved middel varme og tilsæt spidskommen, koriander, kapslerne, kanel, laurbærblade, nelliker, peberkorn og kommen frø. Svigts og tilføj resterende løg, ingefær samt hvidløg. Tilføj gurkemeje, salt, chilipulver samt paprika. Skru op for varmen og svits blandingen gylden og tilføj herefter kødet inklusiv marinaden.

Nogle folk tilsætter her 1 dl kokosmel til retten. Dette søde element har jeg dog valgt at undlade.
Nu tilsættes 3 dl vand og retten koges på lavt blus, indtil kødet er helt mørt og olien begynder at skille. Tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt.
 
Når kødet er mørt og vandet kogt ud og olien begynder at adskille sig fra sovsen, brunes retten. Stegnings process, hvor kødet og indholdet skal steges gyldent. Herefter kan man efter ønske, tilføje en til to dl kogende vand (at efter hvor tynd man ønsker sovsen).  Lad det få et kort opkog, ca to min og retten er klar.

Afslutningsvis, drysses der med friske koriander , hakkede friske chili og frisk snittede løg. 

Serveres lune med naan eller ris til samt et afkølende glas mango lassi. 

Velbekommen 

2 kommentarer:

  1. Assalamu alaikum. Jeg har skrevet til dig privat på FB. Hvis jeg ikke har kommen frø (caraway seeds) ville retten stadig smage fantastisk eller er det det der er afgørende for rettens smag?

    SvarSlet
  2. Har desværre intet modtaget på facebook men det er en meget specielt smag som har en stor virkning på retten. Den er forholdsvis let at anskaffe fra diverse grønthandlere og slagtere eller kan du evt lave en af de andre lammeretter :)

    SvarSlet