Suppe med rodfrugter
Til suppen skal der anvendes:
500 g jordskokker- skrælles og fint snittes
4 kartofler - skrælles og skæres i skiver
1 stand bladselleri- snittet i skiver
2 gulerødder- skrælles og snittes i skiver
2 fint snittet løg
1/2 dl olie
1 spsk frisk salvie
Salt peber og chilipulver eller flager efter smag
1 1/2 liter vand med boullion
4 spsk frisk hakket purløg til pynt
-
I en dyp gryde opvarmes olie.
Alle grøntsagerne svitses heri. Når de er gyldne, tilsættes salvie, salt, peber chili og bouillon. Læg låg over og lad alt simre til grøntsagerne er gennemmøre, ca. 1 time.
Herefter purer/blendes de og kommes tilbage i gryden- med mindre man bruger en stavblender.
-Ved serveringen drysses med purløg og evt persille.
Serveres med groft brød til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar