Achar murgh
Smagfuld kylling hovedret med fyldte chilier som ikke er så stærk endda og derfor tilføjes også normale chilier og pulver. Man kan dog, ligesom i alle andre retter selv bestemme mængden af det stærke.
Til retten skal der anvendes:
1 kg kyllinglår
2 finthakket løg
En spsk fintrevet ingefær
3 presset fed hvidløg
1/2 tsk gurkemeje
3 friske chili
8 -10 tykke chili peber - som minder lidt om jalapenõns i udsene
En håndfuld friskhakket koriander
3 dl yoghurt
Salt og chilipulver efter smag
1 dl olie
Saften af en citron
Friskhakket koriander til pynt
Achar krydderi blanding:
2 tsk spidskommen
2 tsk stødt koriander
2 tsk fenilke frø
1 tsk senneps frø
2 tsk sorteløg frø -nigella frø
(kalonji på urdu)
1 tsk bukkehorns frø ( methi )
Disse krydderier kan også købes hos de diverse udenlandske forretninger i en blandings pakke som hedder achar ghost. Anvend da blot en halv pose fra en pakke med to poser.
Forberedelsen af achar blandingen:
Der laves en pure af løg, hvidløg og ingefær ved at blende- tilsæt lidt citron så d lettere kan blende samt tilføjes der smag. Stilles herefter til side.
Derefter laves en pure af den friske koriander og de tynde stærke chili, tilsæt også her citronsaft hvis det skulle være nødvendigt. Stilles også til side.
Alle de tørre krydderier ristes let på en varm pande- kort, ca 1 minut. Derefter knuses de let i en morter.
Halvdelen af de knuste krydderier blandes sammen med 2 spsk af koriander blandingen. Chili´erne snittes på langs og fyldes derefter blandingen.
-
I en dyb gryde opvarmes halvdelen af olien og heri steges chili peberne på lav til middel varme, i få minutter.
Lig dem efterfølgende på en tallerken.
I den samme gryde hældes resten af oilien i. Når den er varm, tilsættes løg pureen. Denne steges gylden i ca 10 minutter.
Kom resten af de knuste achar krydderier i, steg ca 1 minut og tilsæt gurkemeje, chilipulver og salt og svits kort.
Tilsæt kylling stykkerne og steg i ca 8 minutter ved jævn til høj varme.
Bland yoghurten sammen med 2 dl vand og tilsæt det til kylling mens der røres løbende.
Herefter tilsættes resten af koriander blandingen og der røres fortsat.
Kom låg på gryden og lad retten simrer i 30- 35 minutter over jævn varme. Retten er færdig når kyllingen er mør og olien separeret.
For en ret med mere sauce, tilsæt blot 1-2dl vand som får et hurigt opkog og kan derefter servere med ris.
Pynt med friskhakket koriander.
Serveres med naan/fladbrød eller med ris samt salat og chutney til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar