Aloo Methi
Sund, krydret veggi hovedret. Server med en afkølende lassi/shake/ Smoothie fra siden.
Til retten skal der anvendes:
500 g kartofler- renset, skrællet og skåret i tern
1 finthakket løg
En bunke friske bukkehorns blade
1/2 tsk gurkemeje
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
3 presset fed hvidløg
2 tsk fintrevet ingefær
Salt og chilipulver efter smag- start evt med 1 og smag til afslutningsvis
2 spsk olienolie
Saften af en halv citron
Friskhakket koriander
-
Skyl bukkehorns bladene og sæt dem til side.
Kog kartoflerne i ca 8 min. De skal ikke være helt gennem kogte.
I en dyb gryde eller større stegepande, opvarmes olien. Ved svag blus, svitses heri løgene til de er gyldenbrune. Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje, salt, samt stødt spidskommen og stødt koriander, chili og steg videre.
Tilsæt kartoflerne, friske bukkehorns blade (finhakkets og kommes i) og sæt låg over gryden og lad dem blive møre under den svage varme.
Afslutningsvis tilsættes frisk koriander og saften af lidt citron.
Ønskes der mere sauce til retten, tilsættes blot 1 dl vand og gives et kort opkog på to min. Ellers serveres retten normalvis uden og med fladbrød/roti eller naan til.
Samt chutney og salat efter valg.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar