Translate

torsdag den 21. november 2013

Bhindi ghost- okra/ladyfingers med kød

Bhindi ghost


Okra, også kaldet ladyfingers er en sund og smagfuld ret. 
Den er meget udbredt og velkendt i Asien. Perserne, inderne, afghanerne, iranerne og pakistanerne, ja selv afrikanerne har alle deres versioner af retten. 

Besøg bloggen for opskrift på okra med hakkekød eller vegetar udgaven.

Retten egner sig til 4 personer.

Til retten skal der anvendes:

500 g lam i tern - gerne medlem da det giver mere smag
500g okra
2 finthakket løg
1 spsk fintrevet ingefær 
2 presset fed hvidløg
1/2 tsk gurkemeje
2 tsk stødt koriander 
2 tsk stødt spidskommen
Salt og chilipulver efter smag- start med 2 og smag retten til ved afslutning 
Friskhakket koriander
1 spsk tomat pure 
1 friskhakket chili- fjern evt kernerne for at mindske styrken men bibeholde smagen
1 dl olie

-
Okra skylles og afdryppes i en si. Herefter tørres de af med et viskestykke. Stilkenden skæres af og okraen skæres i mindre stykker, efter smag. Gerne halve og i tre stykker hvis de er meget lange.

Okraen stykkerne kommes i en skål og lad dem stå til senere.

I en dyp gryde opvarmes olie. Hold to spsk tilbage til senere. Heri tilsættes løg, ingefær, hvidløg sammen med gurkemeje og chilli. Lad det stege ved middel varme til løgene begynder at blive gyldne. Tilsæt tomat pure og svits i ca 2-3 min. 

Skru lidt op for varmen og tilsæt  kødet og rør godt rundt. Lad kødet tage farve og tilsæt stødt spidskommen og stødt koriander. Lad det stege i et par minutter.

Tilsæt herefter ca. 2 dl vand eller så det knap dækker.
Bring gryden i kog, skru ned på jævn varme og læg låg på. Lad retten simre i en time. Tilberedestiden kommer an på hvor store stykker og hvilken del af dyret man har anvendt. Med ben, får man mere smag selvom tilberedning måske forhøjes.

Varm 2 spsk olie på en bred pande og tilsæt okra og salt samt den friske chili og lad det stege, under omrøring og ved middelhøj varme, til okraen bliver mørkere.

Når saucen er reduceret i kødet, kommes okra i  . Læg låg på igen og lad retten simre endnu 15 minutter til alt er mørt.
Pyntes med friskhakket koriander og serveres med roti/fladbrød samt chutneys. For disse, og mange andre opskrifter, besøg bloggen.

Rester der går sammen =) 

Velbekommen 

Server med afkølende Shake eller lassi til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar