Translate

tirsdag den 5. november 2013

Channa aloo pilaw - krydret kartoffel kikærte ris

Pilaw med kartofler og kikærter 

Man kan udveksle kikærter med grønne ærter eller andre bønner.


Til risene skal der anvendes:

4 dl basmatiris  -
basmatiris- det er vigtigt at bruge gode ris sorter og værd at besøge en grønthandler og skaffe sig nogle udenlandske da de bevare deres struktur bedre. Rengør risene i vand. Skyl dem indtil vandet er rent og ikke skyet.
2 fintsnittet  løg 
2 presset fed hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
1/2 dl olie 
5 store kartofler som er skæret ud i små tern 
1 dåse drænet kikærter (anvend den hurtige løsning som er kikærter på dåse) 
8 dl kogende vand med opløst boullion - kylling
Salt peber og chili pulver efter smag- start med to og smag til under tilberedningen
1 tsk gurkemeje
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen 
1 tsk garam masala 
2 laurbærblade
-
En dyp gryde opvarmes med olie.
Herefter svitses løg til det bliver gyldnet herefter tilsættes hvidløg og ingefær. Kartoflerne steges med indtil de er gyldene. Tilføj kikærterne og svits det med gurkemeje, salt, peber, laurbærblade samt de øvrige krydderier. 

Tilsæt derefter det kogende vand og ris. 

Lad vandet koge ud og risene vokse. Derefter reduceres varmen til det absolut laveste og dæk låget med et vådt viskestykket herefter skal retten dampes i ca. 25 min. 

Serveres som tilbehør til en af sauce retterne, kødboller, aloo tikki, eller evt blot med simpel raita/tatziki, chutney, salat samt syltede rødløg.

Velbekommen


1 kommentar:

  1. Vi elsker denne ris herhjemme!! Det er simpelt at lave og smager bare helt vildt fantastisk!!!
    Det er lige denne opskrift jeg ledte efter i herre lang tid og er 100% sikker på jeg vil bruge det hver gang jeg laver pakistanske ris

    SvarSlet