Fusion pølsehorn med krydret hakkekød.
Lækre små snacks, tilbehør til andre retter eller velegnet som frokost, madpakken eller til en grill aften.
Antal er efter hvor store eller små man ønsker dem. Her en tilbedrelse af 16-20 stykker.
Kun fantasien sætter grænser for fyldet. Tilsæt evt majs, ost, peberfrugt, tomater eller krydderurter efter smag.
Til dejen skal der anvendes:
ca. 200g hvedemel
125g fuldkorns mel
25 g gær
2 1/2 dl vand
1 spsk olie
1 tsk salt
- skal det gå hurtigt kan butterdej anvendes.
Til kødfyldet skal der anvendes:
400 g hakket okse/lamme eller kalve kød
2 spsk ketchup
1 tsk tabasco
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk røget paprika
Salt, peber og chilipulver efter smag- start med en af gangen
1 æg
Til pensling:
Mælk
Sesam frø
-
Gær udrøres i vand. Heri tilsættes olie, salt og fuldkornsmel samt hvedemel lidt efter lidt.
Ælt igennem og lad den hæve tildækket og lunt i ca 30 min.
Kødet røres med ketchup, tabasco, salt, peber, stødt spidskommen, stødt koriander, paprika, chilipulver og æg.
Kødet deles i 16- 20 stykker og rulles til pølser/ små kabab.
Dejen rulles efter hævningen ud til en stor firkant og skæres i 16 - 20 firkanter. Kebab/pølserne kommes på firkanterne og rulles sammen.
Læg på bagepapir og lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca 30 min.
Pensl med mælk og drys evt med sesam.
De bages ca. 20-25 min ved 225 grader.
Kan serveres lune, afkølet, ja, selv dagen derpå.
Serveres med dip/dressinger efter smag-opskrifter på disse kan også findes på siden.
Velbekommen
Assalamu alaikum. Er de stærke? Tænker på, hvis man udelader tabasco smager de så lige så godt?
SvarSletKan sagtens undlades:)
SvarSlet