Translate

lørdag den 2. november 2013

Falooda

Falooda er en populær dessert. 
Ikke blot i Indien, i Mumbai, hvor den menes at være opstået, men også i resten af ​​landet og det ved siden af,nemlig Pakistan . 

Denne afkølende dessert drink ser sjov ud men er uimodståelig lækker og meget anderledes.
 

Den drikkes og spises på samme tid. Ønskes det, kan madfarve tilsættes men dette er ikke en nødvendighed.

Til desserten skal der anvendes:

1/2 kop fine vermicelli
1 glas koldt mælk - brug glas (helst et højt glas) 
1/2 kop pistacienødder
1/2 kop mandler - renset for skind
2 spsk sukker
3 spsk Basilikum frø (Sabza på urdu)
3-4 spsk rosenvands sirup
2 kugler vanilje is

-
Kog nudler (al dente) som du ville pasta -  og stil dem til side så de kan afkøles, evt i køleskabet.

Nødderne snittes i tynde skiver. Hold evt nogle til side til at pynte ved servering.
Put mælk, flormelis, pistacienødder og mandler i en blender og blend indtil glat. Stil det på køl i køleskabet.

Sæt basilikum / Sabza frø i en skål og hæld nok vand over dem så det dækker. De vil snart begynde at svulme op og se gennemsigtig ud med en lille sort prik. Sig og holde til side i en lille skål.

Samling af Falooda:

I to høje glas tilsættes ​​vermicelli, frøene, sirup og mælken hældes over. Tilføj en skefuld is. Pynt med snittet mandler og pistacienødder samt evt nogle strimler af ekstra sirup. Tilføj et sugerør samt en lang dessert ske til serveringen.

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar