Translate

fredag den 29. november 2013

Fast & furious Kashmiri kylling

 Krdret kyllingeret 

Hurtig, smagfuld og fantastisk kylling med kokosmælk.  

Egnet til 4 personer.

Til retten skal der anvendes:
500 g kyllingebryst, skåret i store tern
En dåse kokosmælk- gerne light 
2 ½ dl kogende vand
1/2 dl olivenolie
3 presset fed hvidløg
2 finthakkede løg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
½ tsk gurkemeje
Salt og chilipulver efter smag- start med en og smag til afslutningsvis 
2 tsk stødt grøn kardemomme
2 tsk tomatpuré
1 spsk fint revet ingefær
2 finthakkede tørrede røde chili- (også kaldet kashmiri chili) kernerne kan fjernes for at mindske styrken, men stadig bibeholde smagen
1 tsk garam masala 
Friskhakket koriander 
-
Varm olien op i en dyb gryde og steg løg, hvidløg og chili gyldent. Tilsæt herefter krydderierne samt ingefær steg dem med i to min tid. Herefter tilføjes tomatpuré. Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem godt ved svag blus.
Kom kogende vand og kokosmælk i og lad retten simre, til kyllingen er gennemstegt.
Tilsæt garam masala og drys med frisk koriander.
Serveres  med ris , raita og salt til. Opskrifterne på disse findes på bloggen. 


Velbekommen

Server evt med en afkølende Shake/lassi eller Smoothie til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar