Tre deje muligheder. En med smag, en sund med fuldkorn og en mere "klassisk" udgave.
Rul pizzabundene så tynde som muligt da crispy pizzadej er mest klassisk ig smagsfulde.
Dejene kan også anvendes som pizzasnegle.
For toppings ideer- besøg venligst bloggen under søgeordet "toppings".
Normal pizzadej
8 dl mel
2 salt
2 spsk yoghurt
3 dl lun vand
25 g gær
-
Gæren udrøres i det lune vand .
I en skål blandes, salt, yoghurt, mel samt gærblandingen.
Æltes grundigt til en fin og glat pizzadej.
Herefter stiles den til hævning til dobbelt størrelse med viskestykke over (ca en time).
Dejen formes til pizzaer og ønsket toppings kommes på.
Pizzaerne bages ved 220 grader i cirka 15 min eller til gylden.
Her en sundere fuldkorns version.
Til pizzadejen skal der anvendes:
3 dl mel
4 dl fuldkornsmel
25 g gær
2 spsk yoghurt
3 dl lun vand
2 tsk salt
-
Gæren oplæses det lune vand.
Herefter blandes alle de tørre ingredienser og vandblandingen hældes i under omrøring.
Ælt dejen grundigt og lad den herefter hæve i ca. 1 time.
Form dejen til en pizza og tilføj ketchup og derefter topping. Afslut med ost.
Bag pizzaen på en beklædt bageplade i 10- 15min (afhængig af tykkelsen) ved 220 grader.
Den burde være tynd og crispy så hold øje med den.
Til krydret pizzabunde skal der anvendes:
7 dl mel
2 tsk salt
2 tsk stødt hvidløg
2 tsk tørret oregano
2 tsk tørret basilikum
2 dl lun mælk
25 g gær
1 dl lun vand
-
Bland mælk og vand og opløs gæren heri.
Alle de resternede ingredienser kommes gradvist i mælkeblandingen og æltets grundigt.
Skålen dækkes med et viskestykke og dejen hæves et lunt sted en times tid.
Dejen kommes ud på et meldrysset bord og formes til pizzaer og toppings efter valg kommes på.
Pizzaen bages i 15 minutter ved 220 grader eller til den bliver gylden.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar