Gajar ka halwa.
Denne pakistanske dessert tilberedes varm men kan spises både afkølet såvel som kort efter tilberedningen.
En hurtig og let version
Til desserten skal der anvendes:
En håndfuld rosiner
En håndfuld nødder- efter smag
200 g skrællet, revet og kogt gulerødder
500ml piskefløde
150 g sukker
1 tsk stødt kardemomme
-
Fløden bringes i kog i en dyp gryde, hertil tilsættes stødt kardemomme. Den revet gulerod koges seperat i en gryde og efter de er kogt bløde så sies evt vand fra og de kogte gulderødder tilsættes fløden sammen med sukker . Rør i indholdet hele tiden indtil blandingen har en tyk konsistens og der ikke er spor af fløde tilbage. Det kan tage to-3 timer på jævn varme da det skal koges godt igennem.
Tag herefter gryden af varmen. Ved servering drysses nødder og rosiner ovenpå.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar