Translate

fredag den 1. november 2013

Gajar ka halwa- pakistansk gulerods dessert

Gajar ka halwa.

Denne pakistanske dessert tilberedes varm men kan spises både afkølet såvel som kort efter tilberedningen. 

En hurtig og let version


Til desserten skal der anvendes:

En håndfuld rosiner
En håndfuld nødder- efter smag
200 g  skrællet, revet og kogt gulerødder
500ml piskefløde
150 g sukker
1 tsk stødt kardemomme
-
Fløden bringes i kog i en dyp gryde, hertil tilsættes stødt kardemomme. Den revet gulerod koges seperat i en gryde og efter de er kogt bløde så sies evt vand fra og de kogte gulderødder tilsættes fløden sammen med sukker . Rør i indholdet hele tiden indtil blandingen har en tyk konsistens og der ikke er spor af fløde tilbage. Det kan tage to-3 timer på jævn varme da det skal koges godt igennem. 
Tag herefter gryden af varmen. Ved servering drysses nødder og rosiner ovenpå.

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar