Frugtkage med crumble top:
En lun "aftenskaffe" kage der får solen frem på en mørk vinteraften.
Med kaffe, te eller varm kakao til.
Til kagen skal der anvendes:
3 æg
3 dl sukker
2 tsk vaniliesukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
75 g smør
1 dl vand
3 dl hvedemel
-
En bageform (normal størrelse- jeg brugte en springform på 25-25cm) smøres med lidt smør.
Æg og sukker piskes godt sammen. Heri tilsættes vaniljesukker, natron og bagepulver. Drys nu melet i under omrøring. Kom smør og vand i en gryde og lad det koge op. Hæld den kogende væske i dejen og pisk hurtigt sammen. Massen hældes i formen og stilles i ovnen ved 175 grader. Bages i to omgange—første gang i 30 minutter i bunden af ovnen.
Mens kagen er i ovnen laves forbedres fyldet og crumble toppen. Mit fyld havde jeg frosset i en lille frysepose og derfor skulle den blot optøs.
Til fyldet skal der anvendes:
Rabarber efter valg, men normalt køber man dem i bunker. Jeg plejer at tilbrede dem efter følgende opskrift og derefter fryse massen ned i fryseposer til senere brug. Jeg har i denne opskrift anvendt frosset fyld efter øje mål og ønske. Der rådes til at gøre det samme (ikke nødvendigvis fryse ned hvis kagen skal laves med det samme) blot anvende så meget fyld som man ønsker og derefter fryse resten ned.
Når det gælder frugt i kager, finder jeg generelt at det er smagssag hvor meget eller lidt man ønsker at tilsætte.
Rabarber skrælles med en kartoffelskræller, hvorefter enderne hakkes væk og resten af rabarber skæres i små stykker.
I en opvarmet slip let/non stik, pande tilsættes 8 spsk sukker, når det begynder at smelte tilsættes rabarber stykkerne.
Væsken fra frugten og sukkeret vil danne en klistret karamel. Når rabarber er kogt (bløde), slukkes der for blusset.
Til crumple toppen skal der anvendes:
55g smør
55g sukker
95g mel
1 tsk vanilje sukker
-
Disse 4 ingredienser smuldres sammen med fingrene til de ligner krummer, eller piskeris i en maskine kan også anvendes.
Tag kagen ud af ovnen efter 30 min og hæld fyldet på (vend evt fyldet med lidt tilsat vaniljesukker) og top med crumbleblandingen. Sæt kagen tilbage i ovnen (i midten) og bag færdig. ca 20-25 minutter eller til toppen er gylden og sprød.
Lad kagen køle helt af inden servering.
Serveres med is, creme fries eller custard til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar