Translate

mandag den 26. december 2022

Sabzis risalamande

Risalamande 

En dessert der kan tilberedes hele året men som man oftes ser serveret om vinteren.


Egnet til 6- 8 personer

Til desserten skal der anvendes
2 dl grødris
2 dl vand
1 liter sødmælk
3 spsk sukker
1 vanillestang (kornene skrælles ud og sættes til side til fløden mens stangen kommes i tilbedelsen af grøden)
100 g - hakkede mandler uden skal
4 dl piskefløde
Der kan med fordel anvendes vanilje sukker i stedet for stang hvis ikke man lige har den. Ca 2 tsk til grøden og 2 tsk til fløden samt meget lidt sukker
-
Grødris samt vand bringes i kog i en dyb gryde. Heri tilsættes mælk samt sukker og bringes i kog under omrøring. Lad det herefter simre i 35 – 40 minutter ved svag varme under halv låg sammen med vaniljestangen (kornene gemmes til fløden), indtil grøden har den rette konsistens. Kornene skal være helt bløde. Bliver den for fast tilsættes blot lidt ekstra mælk, og er den for flydende, lader man den blot koge videre lidt længere. Husk at røre i grøden under tilberedelsen, så den ikke brænder på/sætter sig eller klumper for meget.

Lad grøden køle helt af. Pisk fløden med vanilje kornene til flødeskum og vend den forsigtigt i grøden sammen med de hakkede mandler. Vend forsigtigt så luftigheden bevares.

 

Efter smag kan der tilsættes lidt sukker til fløden. 

Lad den afkøle helt- gerne natten over og server kold.

Serveres med kirsebærsauce til.


Velbekommen 

2 kommentarer:

  1. Hvis man ikke har har vanilie stang - kan man så bruge vaniliesukker i stedte? (i grøden?) eller hvad kunne man ellers bruge som erstatning?

    SvarSlet
  2. Ja, du anvender blot to tsk i fløden og en tsk vanilje sukker i fløden ved kogeningen:)

    SvarSlet