Translate

mandag den 10. februar 2014

Kerne brød

Brød med kerner


Danskerne spiser meget brød, og derfor er det vigtigt at brødet er sundt. Helst med et højt indhold af fuldkorn og et lavt indhold af fedt og sukker.

Fuldkornsprodukter er særligt rige på B-vitaminer, kostfibre og andre sundhedsfremmende stoffer. Fuldkornslogoet “Vælg fuldkorn først” må sidde på produkter, der har et højt indhold af fuldkorn og gå altid efter det hvis ikke man selv har tid, overskud eller general mulighed for at bage selv.

Til dette brød skal der anvendes: 

500 g mel- en blanding af kan også laves, af feks 250 g fuldkorns samt 250 g hvedemel. Ville dog opfordre til at tilføje lidt ekstra mælk eller kærnemælk til blandingen for at blødgørere den ydeligere.
25 g gær
1 spsk olie
2 1/2 dl lunken vand
2 1/2 dl lunken mælk
2 tsk (eller efter smag) salt
2-3 dl, blanding af de forskellige kerne. Knækkede boghvedekerner, hørfrø  og solsikkekerner. 50% solsikke, 35% boghvede, 15% hørfrø. Man kan alternativt, købe en god og lækker kerne blanding og blot anvende 2 1/2 dl af den.

 -
Kog alle kernerne i 2 1/2 dl vand i ca. 5 minutter. Lad blandingen afkøle. Opløs gæren i lidt af blandingen. Tilføj resten af blandingen, mælk samt salt. 
Rør melet i, til dejen har en passende konsistens.
Lad dejen hæve et lunt sted, dækket med et fugtigt klæde, i ca 1 1/2 time. 


Slå den ud og form den efter ønske eller put den i en smurt bageform.


Lad den efterhæves lunt og overdækket i ydeligere en halv time. Pensles med en mælk og drys med sesam. 

Bages ca. 40 min ved 200 grader.

Kan også formes til boller.


Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar