Translate

mandag den 24. februar 2014

Sabzis Pavlova - creamy dreamy dessert

Pavlova- marengs dessert 


Creament sød dessert, som kan laves i alle størrelser eller former og som både egner sig til børn samt voksne og som kan nydes på alle tider på året.

Egnet til ca 8 personer 

Til desserten skal der anvendes:

6 æggehvider (sørg for at der ikke kommer skal eller æggeblommer i overhovedet) 
2  dl sukker
1/2 dl vaniljesukker- anvend gerne friske vanilje stænger hvis muligt - erstat da den halve dl med sukker 
2 tsk eddike
2 tsk maizena

Til fyldet skal der anvendes:

600 ml piskefløde 
2 spsk flormelis 
2 tsk vanille 
En lille bakke friske bær. Jeg anvendte blåbær. Jordbær, brombær eller hindbær kan også anvendes- en blanding er dog bedst.  Så er der mulighed, anvend da en blanding. Antal heraf er efter lyst. 
Derudover, valgte jeg at dryppe med indholdet af 3-4 passionsfrugter. Giver syrlighed, knas og lidt sødme.


Ønskes det - kan der dækkes med revet chokolade eller hvid chokolade flager.

- Bunden

Kom alle ingredienserne i en skål og pisk på høj hastighed indtil der dannes en blank, glansfuld form når man løfter piskeriset op. 
 
Med brug af en blyant tegnes der cirkler på bagepapir. Vend derefter papiret, så blyanten ikke ville kunne røre marengs.

Fordel marengs fyldet mellem cirklerne og brug bagsiden af ​​en ske til at sprede det ud efter ønske. Skal dog være lidt tykke samt brede og da de ikke udvider eller spreder sig i ovnen er det vigtigt at forme dem som ønsket allerede nu.


Bag i en forvarm ovn ved 120 grader  i 1 1/2time.

Lad det køle af i ovnen- åben under igen omstændigheder døren. Tages den ud eller åbnes døren vil dette forårsage store revner.


Ovnen slukkes, og kagen forbliver i ovnen i flere timer. Indtil den skal serveres. 


Er der et pr revner gør det ikke den største forskel da det hele alligevel går lidt i stykker ved udskæringen og i sidste ende, er det smagen der tæller.


- Toppen:

Alle ingredienserne (foruden frugt) piskes sammen og kommes på en bund. Herpå fordeles nogle af de bær man ønsker. 


Er de lidt store kan de snittes på halv og fordeles. 

Derpå kommes endnu en marengs på, toppes med fløde og bær og processen fortsættes indtil man ikke mere marengs har og sidste lag skal være med piskefløde, bær og passionsfrugt. 


Efter serveringen kan resterne (skulle der være nogen tilovers) opbevares på køl. 



Marengs bliver som mashmellows i konsistens jo længere den står
  

Velbekommen herfra og lad mig vide hvordan din bliver. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar