Brød/ boller med smag
Jeg anvendte min opskrift her til at lave bruschetta med, men opskriften kan også anvendes og formes til andre størrelser og ønsker.
Fyld dem med med noget efterladt kødsauce/kylling eller grøntsager og du har en hurtigt frokost, eller også en hurtig middag.
Kun fantasien sætter grænser- de kan endda toppes med oliven eller krydderurter og formes som focassia og serveres med en lækker pasta alfredo ret- denne, blandt mange andre opskrifter, er at finde på bloggen.
Antal, efter størrelse man vælger at forme.
Til dejen skal der anvendes
300 g hvedemel
1 1/2 dl lunkent vand
10 g gær
1 spsk olie
1 spsk tomatpure
1 spsk finthakket frisk rosmarin. Tørret kan også anvendes
2 tsk hvidløgspulver
Salt efter smag
1 tsk sukker
Mælk til at pensle
Groft salt eller flagesalt til pynt inden de kommer i ovnen
-
Rør gæren ud i vandet. Bland olie, tomatpure og finthakket rosmarin i. Tilsæt salt, sukker og mel. Ælt dejen til den er blød og smidig. Jo længere desto bedre. Ca 10 minutter. Dæk dejen med et klæde. Lad dejen hæve i ca. 1½ time.
Tryk evt cherrytomater og små kviste rosmarin ned i dejen og drys med groft salt for focaccia udtryk.
Lad brødet hæve i 30 minutter.
Bag det midt i ovnen ved 225 grader i ca. 30 minutter.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar