Kylling biryani uden tomat men fyldt med smag.
Egnet til ca 6 personer
Til retten skal der anvendes:
1 kylling- renset og hakket i mundrette stykker. Snit stykkerne let så saucen kan trænge ind.
500g gode basmati rice
3 finthakket løg
2 laurbærblade
Salt og chilipulver efter smag. Start med to tsk og smag til afslutningsvis
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk gurkemeje
2 dl yoghurt naturel
2 sort kardemomme kapsler
2 grønne kardekomme kapsler
1 kanel stang
1 tsk nellike
1 tsk sort peber korn
1 tsk garam masala
3 fed presset hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
Saften af 1/2 citron
3 spsk olivenolie
1 dl finthakket koriander
1 dl finthakket mynte
-
I en skål tilsættes, chilipulver, salt, gurkemeje, garam masala, stødt koriander, stødt spidskommen, presset hvidløg, revet ingefær, citron saft, yoghurt og kylling. Blandes grundigt og sættes på køl. Gerne natten over men er dette ikke muligt, da så længe man kan.
-
I noget koge stof eller tea pose, tilsættes de hele krydderier og forsegles godt.
I en dyb gryde opvarmes olien og heri svitses løg, med salt indtil de bliver gyldne ved jævn blus. Tilføj de forseglede krydderier og steg i ca 2-3 min.
Tilsæt den marinade kylling og lad det simre ved middel blus i ca, 40-45 min, indtil kyllingen kogt. Steg kyllingen gylden så der er lidt sauce, gyldenen og olien separeres.
Sluk for varmen.
Skyld risene et par gange i koldt vand og i en anden dyb gryde opvarmes en masse vand. Ligesom med kogningen af pasta, skal der være en masse vand så risene ka puffe op uden at klistre sig til hinanden. Jo mere vand desto bedre.
Når det koger, tilsættes risene og de skal koge indtil de er puffet. Herefter sies vandet fra og lad risene dryppe af i sien mens man lager retten.
I den nu tomme gryde, tilsættes et lag ris, herefter kylling og sauce, så ris, så en spredning af hakkede krydderurter, herefter ris, igen kylling og sauce og afslutningvis ris. Ønskes det, kan der nu tilsættes lidt safran (eller madfarve) opløst i 1/2 dl varmt vand/mælk, og eller nogle stegte løg, men dette er ikke en nødvendighed.
Beklæd grydelåget med et vådt viskestykke og sæt gryden på en reduceret varme. Den skal være skuet ned til sidste punkt og dampe i 25-30 min. Herefter slukkes blusset helt og låget kan tages af. Vand forsigtigt retten og server varm med raita, syltede løg og tilbehør efter smag til.
Velbekommen
Retten kan også tilberedes med kød i stedet for kylling
Ingen kommentarer:
Send en kommentar