Translate

tirsdag den 3. juni 2014

Pakistansk kylling i wok- karahi murgh

Chicken karahi- lækker "stirfry" pakistansk kylling 

Direkte oversat betyder retten kylling stegt i wok, men man kan sagtens lave den i en normal stegepande/gryde. 


I forhold til de andre retter hvor der skal laves en masala af de mest grundlæggende elementer indenfor det pakistanske køkken, indgår de som hovedregel ikke i denne ret.

Derudover er denne ret løg fri. Meget unormalt, men dens masala (sovs) af, tomat, hvidløg og ingefær gør den unik og ikke desto mindre smagfuld. Retten kan godt laves med kød, men tilberedningstiden er længere, og opskriften dertil kan findes på bloggen, under "karahi" i søgefeltet. 

Hele kylling eller kylling med ben, bliver mest anvendt i pakistanske retter, men er det ikke muligt at anvende en hel hakket kylling, brug da kylling over/inderlår.

Da retten ikke er flydende i konsistens passer naan/fladbrød bedst som tilbehør.




Eget til 4 personer

Til retten skal der anvendes:

1 hel kylling – renses og hakkes i små/mellemstore stykker
500g hakkede tomater - dåse kan også anvendes

5 presset hvidløgs kviste
2 spsk fintrevet ingefær

Salt og chilipulver efter smag - start dog med 2 tsk og smag retten til under vejes

3 tsk stødt koriander
1/2 dl Oliven olie

2 spsk finthakket, frisk koriander, samt finthakket grønne chili- (kan indlades), til pynt
-
En wok/ dyp stegepande med olie opvarmes. Når olien er varm, reduceres den til jævn og hertil  tilsættes hvidløget samt ingefæren. Svits indtil det er "lys brun". Heri tilsættes kylling stykkerne, salt, chilipulver og de hakkede tomater.

Lad retten simre i ca 40min ved jævn varme.

Når væsken er kogt ud, tilsættes stødt koriander og indholdet steges under høj varme ved omrøring til den opnår en gylden farve. 
Retten er klar når olien er separeret og pyntes med frisk hakket koriander samt evt chili (kan undlades)

Serveres med chutney til.

Velbekommen






Ingen kommentarer:

Send en kommentar