Sabzis Carabien oxtale stew (oxtale curry)
En klassisk jamaicansk curry ret der bringer de caribiske solstråler frem😊
Med denne ret tranporteres man til et sted man blot har drømt om, eller måske endda har besøgt😉.
Skal dog understreges (igen igen), at mine opskrifter er fra mig selv, så kan være at du oplever en masse smagfulde forandringer i retten end du før har. Opskrifter er som et frit legerum- man kan tilsætte og mindste ingredienser som det passer en😉 Smag og behag😊
Normalvis anvendes der gedekød, men da det ikke er så let at fremskaffe her, kan lammehale (bed slagteren om at få det skåret i mellem store stykker), sagtens bruges.
Kan serveres med naan/fladbrød/simpel hvide ris, men jeg vil anbefale de afrikanske ris som findes på bloggen. Med raita, salat og evt chutney til, så har man det pakistanske twist som pifter serveringen op😉
Retten er egnet ca til 4 personerTil retten skal der anvendes:
1kg oksehale kød i mellemstore stykker
Saft af ½ citron
1 spsk allehånde krydderier
1 spsk tomatpure
2 tsk tørret oregano
1/2 tsk chili pulver til marinaden
2 spsk jamarikansk/caribiske krydderi blanding (. Derudover to 1 stor spsk til marinaden. Kan anskaffes fra diverse grønthandlere samt større supermarkeder)
1/2 dl olie
600 ml kogt vand med halvanden terning opløst kød bouillon
1 finthakket løg
1 spsk fintrevet ingefær (derudover en halv spsk til marinaden)
2 -3 rød chili (ideelt Scotch bonnet) - Specielt er disse chili velegnet da, deres duft tilføjer en anderledes aroma og smag som er vigtig for retten, dog kan de være meget stærke, så fjern gerne kernerne fra dem (med handsker på) og fin hak dem. På denne måde formindskes styrken, men selve smagen af chilien forbliver.
2 kviste presset hvidløgsfed (derudover to kviste presset, til marinaden)
½ rød peber - hakket i tern
½ grøn peber - hakket i tern
2 hakket forårsløg
2 spsk finthakket frisk koriander
Salt og peber
En stor spsk frisk timian
1 tsk røget paprika
4 skrællende (normale)
kartofler - skåret i mundrette stykker
-
Vask kødet og dup det tørt med køkken papir, og derefter kommes det i en stor skål med citron saft, alle tørret krydderier, ingefær, hvidløg samt chilipulver, forårsløg, salt, peber samt den friske timian. Vend det med hænderne så det bliver grundigt blandet. Lad det marinere på køl, gerne natten over men minimum 4 timer.
I en dyb gryde opvarmes olien. Heri steges kød stykkerne på begge sider. Brun få stykker af gangen, ellers risiker man at koge i stedet for at stege kød stykkerne. Når det er brunet, sættes det til side i en tallerken, indtil alle stykkerne er brunet.
I gryden (med kød/krydderi resterne i gryde bunden) tilsættes lidt vand for at opløse det som har sat sig i gryde bunden- herefter kommes løg, ingefær, hvidløg og tomatpure i og steges. Når løgene er kogt lidt ned i væsken, så steges indeholdet blot, så det hele bliver mixet. Kom kødet tilbage i gryden sammen med de to spsk krydderiblanding, peberfrugt, samt sotch bonnet chilierne og svits så det hele dækkes og blandes godt. Når det begynder at sætte sig til gryden (al væske opløst) tilføjes vand blandingen (med opløst boullion).
Skrue ned for blusset til anden nederste varme og lad retten simre i to timer med halv låg over.
Undervejes vil der skulle tilsættes mere vand (det skal hele tiden være sådan at kødstykkerne lige dækkes).
Smag også gerne til med salt, peber og chili.
Efter de to timer, tilføjes kartoflerne. Det tager ca tyve/25 min for at de har den rette konsistens (bløde men stadig holder deres form).
Der skal være sauce i retten, men ønsker man mindre, skrues der blot op for blusset og koges lidt ud (uden lå på) og omvendt- ønsker man mere, tilsættes mere vand og og gives et hurtigt opkog i ca to min, så det når at få opslugt de forskellige krydderier.
Smag retten til med krydderier, salt, peber samt chili og afslut med frisk koriander.
Server retten med jollof ris som er at finde på bloggen😉
Velbekommen 😊
Ingen kommentarer:
Send en kommentar