Translate

fredag den 19. juli 2013

Channa pilaw- krydret kikærte ris

Channa pilaw- ris med krydret kikærter.


Lækker, simpel og sund ris ret der supplere godt til forskellige flydende retter eller som blot kan nydes med en simpel raita eller/ og mango salsa samt chutney til. Find disse og flere retter, på siden:)

Til retten skal der anvendes:

½ dl olie
Et fintsnittes løg
En halv stykke snittet tomat
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1 tsk  og smag retten til under vejes
2 tsk garam masala
1 dåse kikærter.  Det er lettest at anvende kikærter på dåse.
3 kopper skyllet basmatiris
6 kopper vand
2 styk laurbærblade

-
Risene skylles indtil vandet fra risene er rent.

En dyp gryde med oliven olie opvarmes. Varmen reduceres og løg samt tomat tilsættes og steges under middel varme. Når de har fået lidt farve tilføjes kikærterne, salt, laurbærbladene samt chilipulver og garam masala.
Det steges kort, i ca 5min. Herefter tilsættes kogende vand. Double mængde af de ris der skal anvendes (3 kopper ris: 6 kopper vand). Der skrus helt op for varmen så vandet kan koge.

De skyllede ris kommes i gryden. Det hele koges ved jævn til høj varme indtil vandet er opløst og risene puffet.
Der skrues ned til absolut laveste blus og grydelåget dækkes med et vådt viskestykke. Risene dampes herefter i 25min.

Retten serveres med raita, salat eller som tilbehør til en ret.

Velbekommen.

Tip:
For at ændre lidt i retten, nu og da, kan der tilsættes lidt hvidløg og/eller ingefær i starten af retten. Dette tilføjer et ekstra element og er super sundt for immunforsvaret samt fordøjelses systemet.

Kikærterne kan udskiftes med andre bønner eller ærter hvis dette ønskes.
Oftes tilberedes retten med frosne grønne ærter og eller andre grøntsager herhjemme. 

Serveres som tilbehør til andre retter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar